Kom je van popcorn aan?

Popcorn is een makkelijk te maken tussendoortje, dus veel mensen maken het regelmatig. De grote vraag is nu wel of je nou aankomt van deze makkelijk te maken snack. Wij zochten het voor je uit! 

Kom je aan van popcorn? 

Popcorn wordt gemaakt door verschillende soorten mais. Vanwege de eenvoudige verwerking is popcorn in heel veel landen populair. Perfect om te eten tijdens een film of tussendoortje. Maar is het nou gezond en kom je ervan aan? Het ligt eraan hoe je het klaarmaakt of het gezond is. Het ligt er aan hoeveel zout, suiker, karamel of boter er je aan wil toevoegen.  

Als je dus zelf de popcorn thuis maakt met zo min mogelijk andere producten zoals zout erop, is het een gezonde snack.  

Voordelen van het eten van popcorn 

Hoewel veel mensen het niet weten, kan het eten van popcorn een paar gezondheidsvoordelen bieden. In popcorn zit een voedingsvezel. Omdat er genoeg hiervan in de popcorn zit is de popcorn een bron van vezel. Een voedingsvezel is goed voor je spijsvertering. Heb je dus last van je spijsvertering? Dan is dit dus de beste smoes om wat vaker popcorn te nemen! 

Sneller vol 

Wil je graag je hongergevoel stillen? Dan is popcorn een goed optie voor jou! Dit komt omdat de voedingsvezels in popcorn voedingsvezels die erin zitten zijn niet alleen caloriearm, maar ook een vullend effect hebben. Neem popcorn tussen de maaltijden door dit kan je eetlust een stuk verminderen. 

Verlaagt je bloeddruk 

Naast dat popcorn lekker is, een makkelijke snack is en dat je er snel al een vullend gevoel van hebt, heeft het nog een voordeel. Zo kan jij je bloeddruk verlagen door wat popcorn te eten waar geen zout op zit.

Sharing is caring