4 manieren om fijn haar te versterken

Het verliezen van je haar kan al heel snel gebeuren en het kan verschillende oorzaken hebben. De verschillende redenen dat je haar broos, breekbaar of dun wordt zouden; erfelijke factoren kunnen zijn, bepaalde medicijnen, stress en blootstelling aan het milieu. Maar wat zou je nou kunnen doen om je haar te versterken.  

Let op wat je eet 

Als je gezond eet kan dit al veel invloed hebben op je haar. Zo is het handig om genoeg eiwitten toe te voegen aan je dieet. Voorbeelden hiervan zijn mager vlees, kaas, vis, eieren. Zo zijn vetten van plantaardige oorsprong ook heel goed. Ook is het belangrijk dat je voldoende vitamine A, B en C binnenkrijgt.  

Vermijd stress en zorgen 

Heb jij stress? Dan is dit waarschijnlijk een van de grootste oorzaken dat je last hebt van haaruitval. Probeer dus stress te vermijden en een rustig leven te leiden. Als gevolg van stress kun je onder andere last krijgen van haar dat helemaal verzwakt is. Hierdoor valt het weer sneller uit. Zorg dus voor je haar en je persoonlijke invloed.  

Gebruik geen agressieve middelen en behandelingen 

Denk jij een goede shampoo te gebruiken? Controleer dan nog even voor de zekerheid of die wel echt zo goed is. Bepaalde commerciële haarkleurmiddelen en shampoos kunnen je haar namelijk verzwakken. Ze bevatten agressieve chemicaliën zoals parabenen, sulfaten, kleurstoffen en siliconen. Andere chemische behandelingen kunnen er ook voor zorgen dat jouw haar slap wordt. Voorbeelden hiervan zijn straighteners, permanent en kleurstoffen. Ook dagelijks je haar krullen of stijlen is niet goed voor je haar.  

Gebruik haarmaskers 

Heb je last van haarproblemen? Dan is het gebruik van een haarmasker altijd een goede oplossing. Dit zorgt ervoor dat je haar weer lekker kan aansterken en het werkt ook nog is lekker verzachtend.

Sharing is caring