4 fouten met oogmake-up waardoor je er stiekem ouder uitziet

Het gebruik maken van make-up is ontzettend leuk. Je kan er lekker op losgaan. Toch zijn er verschillende fouten die worden gemaakt op het gebied van oogmake-up. Ben je benieuwd wat de 4 meest gemaakte fouten zijn? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.  

Een te donkere eyeliner gebruiken 

Het gebruik maken van een zwarte eyeliner zorgt ervoor dat het er te hard uitziet. Om het er allemaal wat zachter uit te laten zien kan je gebruik maken van een bruine eyeliner. Wat je ook kan doen is een eyeliner kiezen die je ogen echt naar voren brengt.  

Zo kan je als je blauwe ogen hebt kiezen voor een koperachtige bruine eyeliner, als je groene ogen hebt kan je kiezen voor een pruimpaarse eyeliner en als je bruine ogen hebt kan je kiezen voor een marineblauwe kleur.   

Gebruik maken van de verkeerde concealer 

Het is vroeg en je kijkt in de spiegel en ziet die donkere kringen onder je ogen. Je wilt namelijk het liefst die donkere kringen wegwerken. Nu is het wel van groot belang dat je kiest voor de juiste kleur.  

Bij lichte huidtinten werkt het als je kiest voor een roze tint. Bij donkere huidtinten helpt het als je kiest voor een concealer met een oranje of gele tint.  

Teveel glitter gebruiken 

Voor een avondje uit is het geen slecht idee om lekker los te gaan op glitters, maar in het dagelijkse leven kan teveel glitter voor jezelf erg jong aanvoelen maar toch kan het een tegenovergestelde effect hebben.  

Het overslaan van je wenkbrauwen 

Meestal blijft een pincet niet ongebruikt in een lade liggen. Toch is het steeds meer een ding dat je je wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk laat. Borstel de haartjes omhoog en het heeft niet alleen een jeugdigere uitstraling, maar ook stralender. 

Sharing is caring