Zes gezondheidsvormen van pure chocolade

Er zijn veel verschillende soorten chocolade, zoals; Pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade. Niet te vergeten natuurlijk de chocola gemixt met karamel, hazelnoten, etc. Maar wil je lekker snoepen en nog steeds gezond bezig zijn? Dan kun je het beste pure chocolade eten? Wil je weten waarom? Lees het hier! 

Het bevat veel antioxidanten 

Doormiddel van onderzoeken blijkt het dat cacao een positief effect heeft op je lichaam. Dit komt onder andere door de flavanolen die in de cacao zitten. Deze antioxidanten zijn belangrijk om verschillende ziekten en andere gezondheidsklachten tegen te gaan. Ze hebben namelijk een gunstig effect op je hart- en bloedvaten en zouden diabetes voorkomen.   

Het verlaagt je bloeddruk 

Als je last hebt van een hoge bloeddruk is het goed om af en toe een stukje pure chocolade te eten. Het eten van pure chocolade stimuleert namelijk de bloedsomloop, zodat je bloed beter stroomt. Hierdoor neemt de weerstand tegen de bloedstroom af en word je bloeddruk gelijk lager.  

Het beschermt je tegen de zon 

De flavonoïden die in de pure chocolade zitten kunnen je huid beschermen tegen schade die de zon aanricht. Een tip is om in de zomervakantie lekker te genieten van wat extra pure chocolade. Let op dat je nog wel gebruikt maakt van zonnebrand. 

Het houdt je hart gezond  

Een van de grootste voordelen van het eten van pure chocolade is dat het de gezondheid van je hart verbetert. Als je dagelijks meer dan 200 milligram flavanolen uit cacao neemt dat dat dus een positief effect heeft op de elasticiteit van de bloedvaten.  

Het bevat magnesium 

Alle soorten chocolade zitten vol met magnesium en over het algemeen hebben veel Nederlanders een magnesiumtekort. Magnesium is een belangrijk mineraal dat betrokken is bij de opbouw van botten en spieren, maar ook de aanmaak van hormonen en de ontspanning van je spieren en zenuwen. 

Het bevat veel goede voedingsstoffen 

De donkere chocolade bevat heel veel gezonde mineralen. Denk bijvoorbeeld aan: Kalium, magnesium, seleen en zink. Een stuk van 100 gram donkere (70% of meer cacao) bevat 67% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ijzer. 

Sharing is caring