Verschillende soorten yoga

Als je het woord yoga hoort, denk je niet meteen aan alle verschillende yoga soorten erom heen. Maar wist je dat er veel verschillende yoga soorten zijn? Welke zijn het populairst? Lees het hier! 

Hatha yoga 

In Nederland wordt Hatha yoga het meest beoefend en dit wordt dus ook gezien als een algemene basis, waarin verschillende kanten van yoga aan bod komen. De lichamelijke oefeningen worden afgewisseld met ademhalingsoefeningen. De houdingen worden zowel dynamisch als statisch uitgevoerd. Het is de beste vorm van yoga om kennis te maken met yoga en alle verschillende houdingen te leren.  

Yin yoga  

De Yin yoga vorm is vooral gericht op ontspanning en verbinding tussen lichaam & geest. Je houdt namelijk de diverse posities langer vast, zodat je je spieren versterkt en je gewichten en bindweefsel versoepelt. Deze vorm van yoga is perfect voor mensen die veel zitten. Dit komt omdat je je bekken en rug minder belast en omdat je meer bezig bent met je flexibiliteit. 

Power yoga 

De sportieve vorm van yoga is Power yoga, hierin word je flink uitgedaagd. Power yoga is een vorm van yoga die vooral gericht is op het lichaam en helpt je om fit te worden en om af te vallen. Bij deze yoga vorm worden de oefeningen in hoog tempo achter elkaar uitgevoerd. Hierdoor verbruik je lekker veel calorieën en je conditie gaat er lekker op vooruit.  

Restoratieve yoga  

Restoratieve yoga is wat relaxter en rustiger dan andere yoga vormen. Het lijkt een klein beetje op Yin yoga. Maar toch is er verschil, omdat het nog meer gericht is op ontspannen. Net zoals bij Yin yoga houd je de houdingen lang vast, maar bij Restoratieve yoga doe je dit vooral liggend. Dit is dus een soort van meditatieve vorm van yoga waarin je vooral de stilte opzoekt. Deze vorm van yoga helpt goed tegen stress.  

Sharing is caring