Geen alcohol drinken, dit doet het voor je

De feestdagen zijn net achter de rug en we hebben allemaal wel genoten van een lekker drankje. Heb je er even helemaal genoeg van? Misschien is het dan wat voor jou om even gedag te zeggen tegen de alcohol. We vertellen je alles over de voordelen van geen alcohol drinken. 

Best wat drankjes 

Wist je dat de gemiddelde Nederlander een drankje per dag drinkt? Dat lijkt mee te vallen. Een fles wijn kost al snel 5 euro en bevat 80 calorieën. Dat maakt als je kijkt naar een jaar een heel verschil. Niet alleen voor de portemonnee maar ook voor de gezondheid.   

De gezondheidsvoordelen 

Je slaapt beter 

Hoewel je door je alcoholische versnapering misschien sneller in slaap valt. Wordt de kwaliteit van je slaap er zeker niet beter van. Je slaapt onrustiger met een drankje op en ook je REM-slaap lijdt eronder. Het gevolg is dan ook wat minder fijn. Je wordt veel minder uitgerust wakker. 

Je valt af 

Je favoriete drankje gaat vaak gepaard met heel wat calorieën. Het stoppen van het drinken van alcohol zorgt ervoor dat je levervet vermindert. Ook je cholesterol verlaagt en je bloedsuikerspiegel wordt stabieler en verlaagd. De kans op hart- en vaatziekte verlagen. Ook de kans op diabetes verlaagd drastisch. 

Humeur 

Je voelt je een stuk relaxter en misschien wel vrolijker zelfs als je een paar drankjes op hebt. Maar de schijn bedriegt. Alcohol werkt namelijk van nature deprimerend. Als je drinkt stimuleer je het lichaam om het stresshormoon cortisol aan te maken. Je bent zonder alcohol niet alleen vrolijker, maar ook positiever om dingen te doen die je op de lange termijn vrolijker maken. 

Gezonde huid 

Dit willen we natuurlijk allemaal. Een gezonde en stralende huid. Alcohol werkt dehydraterend. De productie van het urine afdrijvende hormoon vermindert die normaal helpt om water te absorberen. Je zal na een paar dagen merken dat droge plekjes op de huid minder worden en je huid dus egaler oogt. 

Bespaar geld 

Geld besparen is altijd goed. Die ene fles wijn kost al snel 5 euro. Drink je een langere periode niet dan houd je dus flink wat geld over. Dit geld kan je dus anders besteden. Besteed dit geld bijvoorbeeld aan heerlijk en gezond eten of een nieuwe sportoutfit. Zo ben je nog gezonder bezig.  

Sharing is caring