5 voordelen van het gebruiken van shea butter

Het is heerlijk om je huid dagelijks goed te verzorgen. Hier kun je goed shea butter voor gebruiken. Het smelt als het ware in je huid en zorgt voor een mooie glow. Shea butter wordt geteeld in Afrika. Het gebruiken van shea butter heeft een hoop voordelen. Maar wat zijn deze voordelen? 

Rijk aan voedingstoffen 

Heb jij regelmatig last van een droge of schrale huid? Dan is het heel fijn voor je huid om gebruik te maken van shea butter. Het product is namelijk rijk aan vitamine A en vitamine E. Dit zijn vitamines waar je huid heel blij van wordt. Je huid kan ook verbeterd worden door de vetzuren in het product. Naast dat het je huid een mooie glow geeft, beschermt het je ook nog is tegen de zon. In shea butter zit SPF met een sterkte van 6. Het geeft dus een lichte extra bescherming.  

Voor eten en huidverzorging 

De noten die van de sheaboom komen leveren een rijke boterachtige substantie op. Dit wordt gebruikt om mee te koken maar ook als extra bescherming voor je huid. Shea butter is een erg vet product dat ideaal is voor de verzorging van een droge huid. 

Goed voor je haar 

Shea butter kun je dus gebruiken voor je eten en voor je gezichtsverzorging, maar wist je dat je het ook goed kunt gebruiken voor je haar? Smelt wat shea butter tussen de handpalmen van je handen en verdeel het product over je haar. Je zult zien dat dit je haar echt een boost geeft! 

Shea butter wordt eerlijk geteeld 

Shea butter is eigenlijk maar in een streek in de wereld te vinden, werden de mensen die dit produceerde niet altijd even goed betaald. Inmiddels is dat dankzij organisaties als Fair Trade Nederland een stuk eerlijker geworden. Dankzij dat het nu eerlijker gaat met de prijzen en er goede afspraken zijn gemaakt, kunnen de mensen die het produceren in hun dagelijkse behoeften voorzien.  

Verhoogd vetgehalte 

De shea butter noten hebben een vetgehalte die kan oplopen tot 50 procent. Het is namelijk een erg gewild product om huidverzorgingsproducten van te maken. Shea butter verzorgt de huid en beschermt tegen uitdroging. Het kan zelfs helpen om wondjes en huidirritaties te verminderen.  

Sharing is caring