Moet shampoo schuimen

Frisse lokken, we houden er allemaal van. Wat moet je zonder shampoo, die je haar redt van viezig en futloos haar. Het is dus hoog tijd om meer te weten te komen over shampoo. Wist jij dit al? 

Sulfaten 

Het belangrijkste wat shampoo doet is het vet en vuil uit het haar verwijderen. Daar zijn ingrediënten voor nodig zoals de welbekende sulfaten. Door veel schuim kan het haar juist uitdrogen. Ook kunnen er klitten ontstaan en liggen gespleten haarpunten op de loer. Ook gaat je huid juist meer oliën en dus talg aanmaken als je deze te grondig verwijderd. Toch zitten sulfaten in veel shampoos. Dit ingrediënt zorgt dus eigenlijk voor sneller vet haar. Iets wat je eigenlijk juist niet wilt.  

Waarom wordt dit ingrediënt gebruikt? 

Het is eigenlijk erg simpel. Sulfaten zijn eigenlijk heel erg goedkoop. Daarom wordt het zoveel gebruikt. Zeker met als doel om de shampoo veel te laten schuimen, dit is namelijk wat het ingrediënt doet. Dit is iets waar veel mensen juist naar kijken als ze opzoek zijn naar een goede shampoo.  

Schuim 

Ben jij opzoek naar een goede shampoo? Als je naar de kapper gaat en daar je haar laat wassen kan je merken dat de shampoo die ze daar gebruiken minder schuimt. En dat klopt. Want echt goede shampoos schuimen veel minder. Want less is more. Hoe minder synthetische stoffen op het label, hoe beter. Siliconen, parabenen en sulfaten wil je dus het liefst vermijden. Ze maken je haar sneller vet en droge de hoofdhuid en het haar uit. 

Een goede shampoo hoeft dus niet (veel) te schuimen. Je merkt vanzelf als je haar schoon is, het voelt dan stroef aan. Wil je het checken. Neem een plukje haar tussen je vingers. Maakt het een gekkig piepend geluid als je je vingers naar beneden laat glijden, dan is het goed schoon.  

Sharing is caring