Drie tips voor beginnende hardlopers

Je wilt super graag beginnen met hardlopen, maar er zijn zo veel verschillende dingen die je moet weten. Wat heb je bijvoorbeeld nodig voor het hardlopen en hoe ga je het beste te werk? Lees het hier!  

Trainingsschema  

Het is superhandig om een trainingsschema te hebben. Het is handig omdat het een richtlijn heeft en het structuur geeft als je het aantal hardloopkilometers wilt opbouwen. Wanneer je om de dag wilt gaan hardlopen of ongeveer vier dagen per week is al iets te enthousiast. De dagen dat je niet hardloopt geven je lichaam de tijd en kans om te herstellen van de inspanning die je hebt gehad de afgelopen dagen. Het is daarom ook handig dat je vast legt welke week en op welk moment van de dag je gaat hardlopen. Zorg ervoor dat je een bepaald moment van de dag kiest waar je alle ruimte hebt om bijvoorbeeld iets langer door te gaan. 

Geschikte locatie 

Het is handig dat je al van te voren uitzoekt waar je gaat hardlopen. Je hebt namelijk wel een goede omgeving nodig die geschikt is voor hardlopen. Een plek waar het bijvoorbeeld erg druk is met verkeer en stoplichten is niet ideaal om lekker te kunnen hardlopen.  

Benodigdheden 

Het is belangrijk om als aller eerst perfecte en passende hardloopschoenen te hebben. De investering in goede hardloopschoenen is handig, omdat ze fijn zitten en het risico op blessuren en blaren verkleint. Andere handige attributen zijn een sporthorloge of hardloopapp. Hiermee kan je ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld voorkomt dat je niet te snel traint.  

Evy en fit  

Via Fit at Home kun je ook gebruik maken van het succesvolle Hardlopen met Evy en Yoga met Evy. 

De app is de nieuwste versie van Hardlopen met Evy waarbij je beschikking hebt over 25 loopschema’s. Evy & Fit zorgt voor de trainingsinstructies op het juiste moment van je work-out. Ren op de melodieën van je favoriete muziek en word tijdens je trainingssessies persoonlijk begeleid en gemotiveerd door Evy Gruyaert. De module biedt zowel loopplannen die je voorbereiden op je eerste 5 km-run als plannen voor meer geavanceerde hardloopdoelen. 

Sharing is caring