Zo vaak moet je je haar nou echt wassen

Je haar wassen, het is soms een hele klus. Elke dag weer hetzelfde liedje daar heeft niemand zin in, laat staan tijd voor. Wil jij je lokken graag gezond, glanzend en fris houden? We vertellen je hoe vaak je nou echt je haar zou moeten wassen. 

Talgproductie 

Bij iedereen is de hoeveelheid van de talgproductie verschillend. De een heeft binnen een dag vet haar, de ander kan makkelijk een hele week zonder dat het haar vet wordt. Helaas maar waar, je kan verschillende dingen doen om je haar langer fris te houden.  

Talg wordt van nature aangemaakt om de hoofdhuid in een goede conditie te houden. Je lichaam gaat extra talg aanmaken zodat je haar kan groeien. Talg heb je dus hard nodig om je haar soepel en gezond te houden. Was je je haar minder dan wordt er ook minder talg aangemaakt. Je verwijdert dan dus niet constant de natuurlijke vetten van de hoofdhuid.  

Een keer per week je haar wassen 

Niet voor iedereen is dit een goede optie. Maar je haar kan er wel aan wennen. Het zal alleen wat tijd en doorzettingsvermogen kosten. Heb je krullend haar dan was je je haar waarschijnlijk makkelijker eens in de week. 

Maar wat nou als mijn haar snel vet wordt? Was het dan als je het nodig vindt. Twee keer per week is een ideale richtlijn. Zo houd je je haar glanzend en gezond. Overbrug je wasbeurten met producten die volume aan het haar geven zoals een droogshampoo of een sea salt spray.  

Zo zorg je voor frisse en glanzende lokken

  1. Was je haar twee à drie keer per week grondig. 
  1. Was je haar twee keer achter elkaar, zo verwijder je al het vuil.  
  1. Gebruik een conditioner om het haar te voeden.  
  1. Dep je haar droog. Zo voorkom je niet alleen pluizen en klitten maar, ook beschadig je het haar niet. 

Sharing is caring