Dit gebeurt er met je lichaam als je te veel eiwitten eet

Van veel eiwitten worden je spieren blij en je stofwisseling blijft goed doorgaan. Maar wat gebeurt er met je als je te veel eiwitten eet? Lees het hier! 

Je komt aan  

Het is perfect om op een korte termijn gewicht te verliezen en wel je spieren behouden met een dieet met veel eiwitten. Maar als je er veel te lang veel van binnenkrijgt, kan je de kans hebben dat je meer aankomt en dus niet afvalt.  

Last van je darmen 

Kipfilet is perfect om je spieren mee te kweken, maar dit product bevat dan helaas geen vezels die je verteringskanaal nodig heeft om goed te functioneren. Als je minder complexe koolhydraten eet en veel proteïne zoals het eten van veel eiwitten, is het daarin moeilijk om je aanbevolen dagelijkse 25 tot 35 gram, vezels binnen te krijgen. Klachten hiervoor zijn een opgeblazen buik en een niet erg fit gevoel. 

Je nieren 

Wanneer je eiwitten eet krijg je ook bijproducten binnen van stikstof. Je nieren breken deze stoffen dan uiteindelijk af. Als je een normale hoeveelheid van eiwitten binnen krijgt, plas je dit gewoon uit en is het dus geen probleem. Maar als je veel eiwitten eet moeten de nieren harder werken om van deze stoffen af te komen. Dit kan beschadiging van de nieren veroorzaken. 

Slechte adem 

Wanneer je veel eiwitten eet en je koolhydrateninname tot het minimum beperkt, dan komt je lichaam in een bepaalde stand; ketose. Met ketose erbij begint het vet te verbranden voor energie, in plaats van de koolhydraten die je normaal gesproken heb gegeten. Dit is erg goed als je bijvoorbeeld van je buikt wilt afkomen, maar het is wel minder goed voor je adem. 

Sharing is caring