Dans jezelf fit!

Dansen is de meest swingende manier om af te vallen. Zonder dat je het idee hebt dat je aan het trainen bent verbrand je flink wat calorieën met dansen. Dansen maakt je niet alleen gelukkig, maar het maakt je ook fit. Ben je benieuwd waarom? Lees dan snel verder.  

Dansen maakt gelukkig 

Wanneer je lekker aan het dansen bent wordt er de stof endorfine aangemaakt. Dit stofje zorgt ervoor dat je geluk voelt. Dansen is iets wat je leuk vindt om te doen en daarom krijg je een geluksgevoel. Endorfine maakt ook een deel uit van je beloningsysteem in je hersenen.  

Tijdens het dansen wordt de stress die je hebt minder. Dit komt omdat je stresshormoon afneemt wanneer je aan het dansen bent. Dansen heeft dus een ontspannende werking op je. Dansen met iemand anders maakt het dansen een stuk leuker.  

Heb je het gevoel dat je niet heel gelukkig bent ga dan even lekker dansen. Je kan je hoofd dan even goed leegmaken en je hoeft verder nergens aan te denken.  

Dansen als sport 

Dansen doe je niet alleen tijdens een dansles. De hele dag door hoor je wel muziek of je gaat in het weekend gezellig met vrienden naar de stad. Wanneer je muziek hoort ben je eigenlijk vrij snel geneigd om te bewegen op de muziek.  

Dansen is niet alleen heel leuk om te doen, maar je verbrandt ook calorieën en je traint ook verschillende spiergroepen. Dansen helpt wanneer je een betere conditie wilt krijgen of wanneer je meer bezig wilt zijn met je gezondheid.  

Afvallen door te dansen 

Als je wilt afvallen denk je al snel aan het feit dat je uren op de loopband moet staan om af te kunnen vallen. Nu is dit ook wel een manier om vet te verbranden, maar het is niet de enige oplossing.  

Als je al muziek hoort is het moeilijk om echt stil te blijven staan. Onbewust ben je dus ook aan het bewegen en verbrand je dus ook al wat calorieën.  

Sharing is caring