Voordelen van komkommer

Komkommer eet iedereen wel eens en kun je op veel verschillende manieren eten. Bijvoorbeeld lekker in een salade, in de sushi of lekker een stukje gewoon uit je hand eten. We weten dat komkommer weinig calorieën en veel water bevat maar is het nou ook nog gezond om te nemen? 

Is komkommer gezond? 

Komkommer is een van de bekendste groenten in Nederland. Een stuk komkommer is makkelijk te eten, je kan het in veel recepten gebruiken en het ook nog is heel goed voor je om te eten. In komkommers zitten weinig calorieën. Toch zitten ze bomvol met gezonde voedingsstoffen. Zorg er wel even voor dat je een stuk komkommer gewoon lekker met de schil eet. Als je het zonder schil eet zitten er aanzienlijk minder vezels en vitamines in.  

Komkommer is hydraterend  

Naast dat komkommer gezond is door de voedingstoffen die erin zitten, bestaat een komkommer voor 96 procent uit water. Het is dus de ideale snack om je te hydrateren. Zo kun je ook komkommer toevoegen aan een glas water voor een extra smaakje. Dit maakt het ook weer een stuk aantrekkelijker om meer te drinken op een dag.  

Goed tegen een slechte adem 

Groentes met veel vezels, zoals komkommer, stimuleren je natuurlijke speekselproductie. Als je een goede speekselproductie hebt, worden de stinkende bacteriën in je mond beter geneutraliseerd. Daarnaast helpt het kauwen op knapperige groentes om plak van je kiezen te verwijderen. Dit zorgt er weer voor dat de groei van bacteriën tegengaat.  

Afvallen 

Komkommer is een gezonde snack voor als je wilt afvallen. Dit komt omdat het laag in calorieën is, en veel vocht en gezonde voedingstoffen bevat. Zet de komkommer dus net even wat vaker op je boodschappenlijstje voor de perfecte snack! 

Verzorging voor je huid 

Komkommer is naast dat het gezond is, ook nog is goed voor je huid. Komkommer heeft namelijk ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het goed is voor je huid. Het helpt tegen puistjes en zwellingen en kalmeert een verbrandde of geïrriteerde huid. 

Sharing is caring