Sporten in de winter

Het vriest dat het kraakt, het liefst blijf je dan ook lekker op de bank zitten. Sporten, nee daar moet je niet aan denken. We geven je de beste tips om ook deze tijd van het jaar in beweging te blijven.  

Stel een doel 

Voor jezelf een doel stellen waar je naar toe kan werken zorgt voor richting en motivatie. Plan een hardloopevent voor in het voorjaar. Je zal de voorbereiding al in de winter moeten starten. Pak je agenda er dus vooral bij en maak je doelen inzichtelijk.  

Planning 

Heb je moeite om met regelmatig sporten. Zet dan in je agenda wanneer je gaat sporten. Zo heb je een stok achter de deur en ontkom je er bijna niet meer aan. Nog beter leg je sportkleding al klaar en rol je matje al uit! 

Samen sporten 

Dit is natuurlijk 1 van de leukste tips! Zorg dat je iemand hebt om samen mee te sporten. Dit is natuurlijk ook meteen een stok achter de deur. Heb je geen sportieve bestie? Er zijn ook een hoop leuke (hardloop)groepen waar je samen mee kan sporten.  

Kleed je warm aan 

Ga je een rondje hardlopen of ga jij voor een work-out thuis? Kleed je dan warm aan. Warm douchen is een heerlijke beloning erna. Kies voor laagjes en investeer dus vooral in lekker warme kleding. Je hebt dus geen excuus meer om van de bank te komen. 

Wees niet te streng voor jezelf 

Sporten doe je voor jezelf. Je gunt jezelf een gezond lichaam en een goed gevoel. Lukt het een keer niet: wees dan ook niet te streng voor jezelf. Ga er dan de volgende keer weer vol voor.  

Iets anders dan sporten 

Elk begin is goed. Heb je geen zin om te sporten maar, wel in een lange wandeling. Kies dan daarvoor. Dan ben je toch in beweging! Misschien heb je daarna wel zin in een korte work-out!  

Sharing is caring