Dit is waarom je in de ochtend minder weegt

Je moet niet schrikken als je in de ochtend en de avond veel verschilt qua gewicht. Dit kan door veel verschillende redenen komen. Welke redenen zijn dit? Lees ze hier! 

Water  

Volgens wetenschappers weeg je in de ochtend minder zwaar, omdat je lichaam ’s nachts veel vocht verliest en daarom een klein beetje uitgedroogd is. Om deze uitdroging tegen te gaan kan je aan het einde van de avond wat water drinken voordat je gaat slapen, maar het gevolg kan zijn; vaak in de nacht opstaan om te plassen.  

Verbranding  

Een andere reden waarom het mogelijk is dat je in de ochtend veel minder zwaar bent is omdat je lichaam de calorieën van de volgende dag al heeft verbrand. Je lichaam heeft namelijk gewoon brandstof nodig om een nacht door te komen. Als je laat op de avond nog een maaltijd eet, dan is je lichaam tijdens je slaap erg aan de bak om alle energie te verwerken. Dit is ook een reden waarom je vermoeid opstaat.  

Zweten 

Een andere mogelijkheid is dat je tijdens je slaap veel ligt te zweten en door dit kun je minder zwaar zijn in de ochtend. Hiermee wordt niet bedoeld dat het in de nacht super heet is en dat je veel vocht verliest in de vorm van zweet. Want in de nacht zweet je veel meer dan dat je in eerste instantie doorhebt.  

Sharing is caring