Wandelen zonder pijn

Als je vaak aan het wandelen bent, kun je last krijgen van bijvoorbeeld pijnlijke blaren. Maar waardoor komt dit en wat kan je ertegen doen.  

Kies goede schoenen 

Om te wandelen zijn goede wandelschoenen erg belangrijk. Wanneer je loopt met wandelschoenen zal je merken hoeveel het zal helpen blessures te voorkomen. Zorg ervoor dat je tijdens het passen van je wandelschoenen je geen drukpunten voelt en dat je grote teen zeker een centimeter ruimte over heeft. Als je geen wandelschoenen wilt dragen kan je ook een wandelwol op de bodem van je schoen leggen. Dit veert mee, absorbeert vocht, zorgt in de winter voor warme voeten en werkt ook verkoelend in de zomer.  

Draag goede sokken 

Niet alleen goede wandelschoenen zijn belangrijk, maar de sokken zijn ook belangrijk. Kies daarom voor naadloos en goed van maat. Want de rimpeltjes in je sokken zijn vaak de oorzaak voor pijnlijke blaren en blessures. Ook zijn er wandelsokken die je bloedsomloop stimuleren, dit zorgt ervoor dat je minder snel moe wordt.  

Gebruik Inlegzolen  

Wanneer je schoenen te groot zijn kan je gebruik maken van inlegzolen. Met inlegzolen maak je iedere schoen een halve tot een hele maat kleiner. Het zorgt er ook voor dat een schoen lekker comfortabel loopt. Zo heb je met inlegzooltjes veel vering als je een lange wandeltocht maakt.  

Sharing is caring