Dit is waarom je een hottub in je tuin moet hebben

Het is natuurlijk hartstikke lekker om een hottub te hebben. Je kunt er het hele jaar van genieten. Want ook met -4 is het heerlijk vertoeven in dat warme water. Om maar niet te beginnen over de gezellige girls nights en romatische dates die je erin kunt hebben. Geen date, maar wel kids in de buurt? Ook zij zullen zich prima vermaken in dit warme water. Buiten al deze pret is de hottub ook nog eens heel gezond voor je. Waarom dat is? Dat leggen we je graag uit! 

Het verbetert je slaap 

De temperatuur van het water in de hottub is hoog. Wanneer je de hottub in gaat, stijgt dus ook je eigen lichaamstemperatuur. En laat dat nou net hetgeen zijn dat je sneller in slaap laat vallen. Zorg dus voor een nachtelijk bad en duik daarna lekker je bedje in.  

Het geeft je minder stress en angst 

De combinatie van het warme water, het gewichtloosheid dat je voelt als je in het water zit en de waterstralen die je lekker masseren, zullen je stressniveaus naar beneden brengen. Als je stressniveau daalt, zal ook angst minder worden.  

Het gaat huidveroudering tegen 

Dat je stress en angst worden verminderd, heeft nog een voordeel. Het zijn beide bekende oorzaken van huidveroudering. Minder stress en angst betekent dus minder snelle huidveroudering.  

Het vermindert pijntjes 

Dat warme water in je hottub is erg fijn voor je spieren en gewrichten. Als je spierpijn hebt doe je er dus goed aan om een half uurtje in de hottub te zitten. Maar ook gewrichtspijn wordt verlicht door de warmte. Voor diegene zal een regelmatige hottub sessie wonderen doen! 

Dit zijn enkele voorbeelden van de vele gezondheidsvoordelen die de hottub voor je heeft. Goed excuus dus om er eentje cadeau te doen aan jezelf.  

Sharing is caring