Wat doet een opgeruimd huis met je?

Er is niets lekkerder dan thuiskomen of wakker worden in een opgeruimd en schoon huis. Het is door onderzoekers bewezen dat leven in een schoon en opgeruimd huis, een mens enorm gelukkig kan maken. Maar wat doet een opgeruimd huis precies met je? 

Het stimuleert je creativiteit 

Gemak heeft een positieve invloed op de creativiteit die je hebt. Geen enkel mens kan werken in een rommelige en vieze omgeving. Het beste wat je hier zelf aan kan doen is om je bureau voordat je aan het werk gaat te organiseren. Het helpt niet om midden in een rommelig bureau aan een taak te beginnen.  

Het stimuleert gezelligheid 

Het sociale aspect is erg belangrijk in het leven om ons volledig mens te voelen. Weinig contact met andere of eenzaamheid heeft natuurlijk een negatieve invloed op onze geest. Het beste wat je zelf hier aan kan doen is zorgen voor een georganiseerd en schoon huis om vaker mensen over de vloer te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een verjaardag, diner of gewoon een feestje. Bij een rommelig en vies huis zal je misschien aarzelen om mensen uit te nodigen.  

Opgeruimde geest 

Een rustige en opgeruimde geest kun je krijgen door een opgeruimd huis. Dit verlaagd ook meteen je stressniveau. Wanneer de ruimtes in je huis georganiseerd en netjes zijn, heb je meer rust je in je hoofd en meer concentratie. Het beste wat je hier zelf aan kunt doen is het aan te leren om zelf netjes te zijn en zorgen dat je altijd tijd hebt om de dag te beginnen met een opgeruimd huis.  

Het verlaagd je stressniveau  

Stress ontstaat wanneer mensen zich onder druk gezet voelen en door alles uit te stellen. Als je afwacht tot wanneer je je huis gaat opruimen zal de stress nooit verlagen. Wat kan je hier zelf aan doen? Je kunt het beste je tijd goed verdelen. Ga bijvoorbeeld een dag je badkamer schoonmaken en dan de volgende dag een dag lekker relaxen. Dit kun je herhalen met bijvoorbeeld de was doen of keuken opruimen enzovoort. 

Het verbetert je gezondheid 

Een niet opgeruimd en vies huis wordt omringd door bacteriën en zorgen voor een verzwakking die bijna onmerkbaar is in het begin. Deze verzwakking zal uiteindelijk veel impact hebben op het dagelijks functioneren. Het beste wat je hier zelf aan kan doen is alle plekken één keer in een periode grondig te reinigen en zorg ervoor dat de vochtigheid in je huis te verminderen.  

Sharing is caring