Fitte mensen drinken meer alcohol

Dit is misschien niet waar je gelijk aan zou denken. Mensen die veel sporten en fit zijn, drinken vaker meer alcohol. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gedaan in Amerika.

Conditietest

In Amerika is onderzoek gedaan naar het verband tussen hoe fit mensen zijn en hoeveel alcohol zij drinken. Dit onderzoek is gehouden onder 40.000 mensen tussen de 20 en 86 jaar oud die allemaal een conditietest hebben gedaan. Na het doen van de conditietest zijn alle wetenschappers in drie verschillende groepen verdeeld: slechte, gemiddelde of goede conditie.

Alcohol

Naast de conditietest die werd gedaan, werd er ook gekeken naar het drankgebruik. Het drankgebruik werd ook verdeeld in 3 verschillende categorieën. Mannen en vrouwen die per week maximaal drie drankjes dronken, behoorden tot de lichte drinkers. Mensen behoren tot de middelgroep wanneer je als vrouw hooguit 7 drankjes per week drinkt en mannen hooguit 14 drankjes. Iedereen die meer dronk dan dat per week, kon zichzelf een zware drinker noemen.

Resultaat van het onderzoek

Uit het onderzoek is gebleken dat actieve mannen en vrouwen twee keer zo vaak tot de middelgroep of bovenmatige drankgebruikers behoren. Dit is in tegenstelling met mannen en vrouwen die een slechte conditie hebben. De onderzoekers denken dat het komt omdat sporten snel een sociale gelegenheid is. Zo hebben veel voetballers na een wedstrijd ‘de derde helft’ en gaan samen een biertje drinken. Ook nemen veel sporters nemen graag iets lekkers na hun training als beloning voor het goede werk. Alhoewel de onderzoekers enthousiast zijn over dit resultaat, waarschuwen ze wel dat bovenmatig alcoholgebruik op de lange termijn veel schade kan veroorzaken. Óók met een goede conditie. 

Sharing is caring