Wat zeggen je gezichtsuitdrukkingen

Je voelt iedere dag verschillende emoties zoals verdriet, boosheid, blijdschap en angst. De emoties die je voelt uit je vaak met gezichtsuitdrukkingen. Maar wat zeggen je  gezichtsuitdrukkingen over je? Wij hebben het voor je opgezocht. 

Hangende mondhoeken 

Deze gezichtsuitdrukking vertelt dat je verdrietig bent. Als je vaak ontevreden bent kan het zijn dat dit je standaard gezichtsuitdrukking is.  

Opwaartse mondhoeken 

Deze gezichtsuitdrukking zegt meerdere dingen. Zo kan het zeggen dat je blij bent, maar het kan ook betekenen dat je niet blij bent of dat je iets verbergt. Als je mondhoeken omhoog staan en je ogen lachen mee dan staat het voor plezier, maar als je ogen dat niet doen staat het voor het feit dat je niet blij bent.  

Het bijten van je lippen 

Deze gezichtsuitdrukking zegt dat je stress hebt. Het bijten van je lippen kan een rustgevende werking hebben en daarom doen mensen het als ze stress hebben. Ook kan je dit doen wanneer je heel graag iets wilt zeggen, maar het niet wilt zeggen.  

Je onderste lip over je bovenste  

Deze gezichtsuitdrukking zegt dat je onzeker bent. Dit wijst op onzekerheid of twijfel.  

Je bovenste lip over je onderste  

Deze gezichtsuitdrukking zegt dat je je schuldig voelt.  

Opgetrokken neus 

Deze gezichtsuitdrukking zegt dat je iets een afschuwelijk idee vindt. Je trekt je neus ook op wanneer je iets niet lekker vindt ruiken, maar je doet het dus ook als je iets een afschuwelijk idee vindt.  

Je neus aanraken 

Deze gezichtsuitdrukking zegt dat je stiekem aan het liegen bent. Wanneer iemand continu aan zijn neus zit tijdens een gesprek kan het zijn dat diegene aan het liegen is. Soms kan je ook aan je neus zitten als je aan het denken bent. 

Gezichtsuitdrukkingen zeggen dus ontzettend veel en kunnen ook meerdere dingen betekenen.  

Sharing is caring