6 voedingsmiddelen die je concentratie kunnen verhogen

Als je moeite hebt om alert te blijven, is het misschien tijd om te gaan nadenken wat je in je lichaam stopt. Bekijk deze 6 voedingsmiddelen die wellicht resultaat zullen opleveren.  

Havermout 

Ze zeggen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, en terecht. Het geeft je niet alleen een energie boost om je dag te beginnen, maar ontbijteters hebben een lager risico op obesitas, hypertensie en diabetes. Nu is het wel belangrijk om je dag te beginnen met een gezond ontbijt. Door goed te ontbijten kun je langer geconcentreerd blijven. Het wordt dan ook aangeraden om havermout te nemen. Het heeft weinig calorieën en je hebt langer een vol gevoel. 

Water 

Soms is een glas water alles wat je nodig hebt om je dag mee te beginnen. Dorst en uitdroging kunnen vermoeidheid veroorzaken. Als je een kopje koffie of thee neemt, zul je dorst alleen maar verhogen, waardoor je je slechter gaat voelen. Neem dus een glas water voor energie waardoor je concentratie ook weer hoger wordt. 

Zalm  

Zalm is een geconcentreerde bron van omega-3-vertzuren, die je hersencellen weer helpen op te bouwen. Het eiwit in zalm bevat aminozuren, die essentieel zijn om je hersenen gefocust en scherp houden. 

Bieten 

Bieten kunnen een beter geheugen en je concentratie bevorderen. Bieten bevatten nitraten die de bloedvaten kunnen verwijden, de bloedstroom en de zuurstof naar de hersenen kunnen verhogen, waardoor je mentale prestaties verbeteren. 

Bananen 

Als je haast hebt, zorg er dan voor dat je een banaantje meeneemt voor onderweg. Ze zijn niet alleen zoet en verrukkelijk. Ze helpen je ook nog is om je concentratie te verhogen. Bananen bevatten kalium, een essentieel mineraal dat erg belangrijk voor je hersenen.  

Spinazie 

Spinazie staat bekend als hersenvoedsel en daar is een reden voor. Spinazie zit boordevol luteïne, foliumzuur en bètacaroteen. Deze voedingsstoffen zijn in verband gebracht met het voorkomen van dementie.  

Sharing is caring