5 signalen dat je te weinig eet op een dag

Iedereen heeft wel is zo’n dag dat je wat minder eet dan een andere dag. Toch zijn er meerdere mensen die voor een langere tijd minder eten. Dit is niet goed voor je gezondheid. Je moet namelijk genoeg vitamines en energie binnenkrijgen. Maar wat zijn die signalen waardoor je merkt dat je wat vaker moet gaan eten? 

Je wordt licht in je hoofd 

Voel je je licht in je hoofd, duizelig of heb je last van rillingen, dan is dat een teken dat je wat moet gaan eten. Op deze manier geven je hersenen namelijk aan dat ze een tekort hebben aan glucose.  

Je hebt geen energie om te eten 

Het kan zo zijn dat je zo slap en moe bent omdat je niet hebt gegeten. Het kan zelfs zo erg zijn dat je te moe bent om te gaan eten. Zo gaat je hongergevoel helaas niet weg. Laat je lichaam weer rustig wennen aan voedingsstoffen door meerdere keren per dag een kleine maaltijd te nemen.  

Je moet niet denken aan sporten 

Als jij geen energie hebt om te gaan sporten, wat zo goed voor je is, kan je last hebben van honger. Een tekort aan voedingsstoffen heeft namelijk een negatieve invloed op je sportpresentaties.  

Hangry 

Als je niet genoeg voedingsstoffen hebt binnengekregen kan het zo zijn dat je sneller geïrriteerd bent. Neem dus snel even wat te eten zodat je minder chagrijnig bent.  

Je skipt maaltijden 

Het is niet handig voor je gezondheid om een maaltijd over te slaan. Jezelf uithongeren is namelijk niet de beste oplossing om af te vallen. Op deze manier kun je ook sneller honger krijgen waardoor je sneller gaat snacken. Dit kan je voorkomen door gewoon drie maaltijden op een dag te namen.  

Sharing is caring