4 oefeningen voor een sterkere rug

Of je nou een hele dag op kantoor werkt of je doet fysiek werk, je kan snel last krijgen van je rug. Dan is het ook heel belangrijk om je rug sterker te maken om verschillende blessures te voorkomen. Wij hebben daarom wat oefeningen voor jou op een rijtje gezet zodat jij je rug kan versterken! 

Je wervelkolom losmaken  

Ga met je voeten op heupafstand op een mat staan. Vervolgens kantel je je bekken en strek je armen naar in lijn met je ruggengraat totdat je een licht gebogen rugpositie bereikt. Hierna til je je bekken op en trek je je buik naar binnen. De lumbale wervelkolom heeft nu een lichte kromming. 

Herhaal deze oefeningen 10 keer 

De cobra oefeningen 

Dit is een yogaoefening. Ga op je buik liggen met je benen gesloten en voeten gestrekt. Breng je bovenlichaam dan omhoog met gebogen armen. Houd deze spanning even vast en adem ondertussen rustig door.  

Steun met je handpalmen op je mat en strek je armen zo ver mogelijk. Bij deze oefening moet je ook je bovenlichaam omhoog doen en om hoog kijken. Houd de spanning enkele seconden vast. 

Herhaal deze oefening 5 keer 

Rug en romp rekken 

Sta rechtop met je voeten iets verder dan op heupafstand uit elkaar. Doe je handen boven je hoofd en je handpalmen tegen elkaar. Buig nu je bovenlichaam naar rechts, tot je een rek voelt aan de linkerkant van je romp. Herhaal deze oefening ook aan de linkerkant.  

Herhaal deze oefening 10 keer 

De kat en koe oefening 

Dit is ook een yogaoefening. Begin met je handen en knieën op de grond. Houd je armen gestrekt en je handpalmen wijzen naar voren. Bij het uitademen trek je je kin naar je borst en duw je je rug naar boven tot de vorm van een rug van een kat. Houd deze oefening een paar seconden vast. 

De volgende keer dat je inademt, trek je je schouders naar achteren. Je buigt je hoofd achterover en maakt een holle rug. Houd ook deze oefening een paar seconden vast. 

Herhaal deze oefening 10 keer 

Sharing is caring