Fouten die je maakt bij het hydrateren van je huid

Het is belangrijk om goed voor je huid te zorgen. Maar veel mensen maakt wel eens fouten maken bij het schoonmaken van de huid. Maar het hydrateren van de huid is super belangrijk en dat blijkt helaas niet altijd goed te gaan. Wij hebben voor jou een aantal fouten op een rijtje gezet met wat handige tips om ze te voorkomen! 

Acnegevoelig  

Wanneer je een acnegevoelige huid hebt is het super belangrijk om je huid goed te hydrateren. Wanneer je dit niet doet, gaat je huid het tekort aan vocht compenseren door meer oliën aan te maken. Door dit raakt je huid vervolgens veel sneller geïrriteerd. Niet elke hydraterende crème is goed voor je acnegevoelige huid. Kies daarom voor een wat lichtere crème die speciaal voor jouw huidtype is gemaakt.  

Huid schoonmaken 

Als je de hele dag geen make up heb gedragen en je wilt je gezicht in de avond insmeren met een nachtcrème, moet je altijd alsnog eerst je gezicht schoonmaken. Dit kan bijvoorbeeld met een fijne tonic. Een hydraterende crème creëert namelijk een barrière tussen de huid en de buitenwereld. Wanneer je een crème op je gezicht smeert voordat je gezicht echt schoon is, zorg je ervoor dat je huid alle viezigheid insluit in plaats van buitensluit. En je huid absorbeert meer als het vochtig is, daarom kan je beter eerst je huid schoonmaken voordat je het insmeert. 

Je huid met liefde behandelen 

Te hard wrijven is één van de meest gemaakte fouten als het gaat om je huid goed te hydrateren. Niet alleen de producten die je gebruikt zijn belangrijk, maar ook op de manier waarop je ze aanbrengt kan het veel verschil maken. Als je te hard over je huid wrijft bij het aanbrengen van je hydraterende crème, kan het zijn dat je huid beschadigd raakt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld sneller rimpels krijgen. Het is daarom belangrijk om je huid met liefde te behandelen en rustig je crème op te smeren.  

Zelfde dag- en nachtcrème 

Dag- en avondroutines zijn altijd twee verschillende routines, dit kan dus ook voor de huid zo zijn. Overdag heeft je huid namelijk bescherming nodig tegen bijvoorbeeld de zon en ’s nachts moet je huid herstellen van de dag. Daarom is het belangrijk om dus niet dezelfde crème te gebruiken voor dag en nacht. Daarom is het belangrijk om voor de dag gewoon een dagcrème te gebruiken en voor nacht een nachtcrème. 

Sharing is caring