Wakker worden met de perfecte lokken

Als je ‘s ochtends wakker wordt zit je haar iedere keer anders. Bij veel mensen zit hun haar dan ook het mooist wanneer ze naar bed gaan. Helaas heb je hier heel weinig aan. ‘s Ochtends ben je weer bezig om die pluizige lokken helemaal in model te krijgen. Herken je dit? Wat kun je nou doen zodat je toch wakker wordt met een goede coupe? 

Slaap met je haar vast 

Door te slapen met vast haar, voorkom je dat er een wrijving ontstaat tussen je kussen en je haar. Vooral wanneer er veel activiteit is tijdens het slapen, is het niet aan te raden om met losse haren te slapen. Gelukkig zijn er veel mooie kapsels die schade aan je haar kunnen voorkomen. Vlecht, draai of knoop je haar boven op je hoofd als een “palmboom”.  Zo’n palmboom is zo’n schattige paardenstaart die vaak jonge meisjes dragen.  

Slaap niet met nat haa

Hoe heerlijk is het om direct na het nemen van een warme douche in bed te kruipen met nat haar. Helaas kan je als gevolg hiervan krullend haar, veel knopen en veel klitten krijgen. Slapen met nat haar is niet goed voor je haar. Door de wrijving met je kussen vergaat je haar sneller. Ga dus niet meer slapen met nat haar. Heb je toch echt geen tijd om te wachten tot je haar droog is? Weef dan je haar in een losse vlecht om beschadiging te voorkomen. Dan word je ‘s ochtends ook nog is wakker met krullen. 

Slapen op het juiste kussen 

Een katoenen kussen is ruw en kan jouw lokken beschadigen. Het is beter om een zijden kussensloop te kiezen. Zijde is namelijk een stuk zachter dan katoen, wat zorgt voor minder haarbeschadiging. Bovendien is een zijden kussen ook beter voor je gezichtshuid. Zo sla je dus twee vliegen in één klap! 

Borstel je haar voor het slapen 

Onze hoofdhuid produceert natuurlijke oliën. Het kammen van je haar zorgt ervoor dat de olie op de rest van je haar wordt verspreid. Als je dit ‘s ochtends en ‘s avonds doet, zal je haar glanzend en minder geknoopt worden.   

Sharing is caring