Gezondheidsvoordelen van waterkers

Waterkers is een plant die ongekend veelzijdig is. Zo kan waterkers heel praktisch zijn en is makkelijk toe te passen. Waterkers is een van de meest volwaardige planten die de natuur ons kan geven. Maar waar is waterkers allemaal goed voor? 

Gezonde spijsvertering 

Waterkers maakt het gemakkelijker om vetten in de voeding te verteren. Een gezonde spijvertering heeft een gunstig effect op onze natuurlijke afweer.  

Bevordert natuurlijk inwendige reiniging 

Alle schadelijke stoffen die we inademen of opnemen met voedsel, worden in het lichaam omgezet in stoffen die gemakkelijker uit het lichaam te verwijderen zijn via urine. De prikkelende ingrediënten in waterkers helpen bij een natuurlijke interne reiniging. Neem het voorbeeld van schadelijke rook: wanneer waterkers wordt geconsumeerd, worden er meer schadelijke nicotine afbraakproducten aangetroffen in de urine van rokers dan wanneer ze geen waterkers eten. Dit betekent dat de schadelijke stoffen in sigarettenrook sneller uit het lichaam worden verwijderd onder invloed van waterkers.  

Je uiterlijk 

Natuurlijke inwendige reiniging draagt bij aan een stralende uitstraling. Niet alleen mineralen, maar ook carotenoïden en vitamine C. Calcium, magnesium, mangaan en vitamine K zijn essentieel voor de botopbouw.  
 

Hoge voedingswaarde 

Waterkers neemt zeer goed spoorelementen en mineralen op uit de omgeving. Water, lucht en bodem bepalen de voedingswaarde van waterkers. Daarom wordt waterkers vaak biologisch geteeld op natuurlijke grond die geïrrigeerd is met zuiver bronwater.  
 

Energiek door waterkers 

Jodium is essentieel voor de normale werking van onze stofwisseling en helpt ons om ons energiek te gaan voelen. Waterkers is een rijke bron van jodium waardoor we in onze behoeften kunnen voorzien zonder zout toe te voegen. Om zuurstof efficiënt te transporteren, heeft ons lichaam voldoende ijzer, foliumzuur en vitamine B6 nodig. Vitamine C bevordert de opname van ijzer. Deze voedingsstoffen zitten in waterkers. Daarnaast wordt waterkers traditioneel gebruikt om je luchtwegen vrij te houden. Vrije ademhaling verbetert de zuurstoftoevoer. 

Last van een kriebel in je keel? 

Hippocrates, de oude Griekse geleerde, erkende het rustgevende effect van waterkers op je keel en luchtwegen bij koud weer. Waterkers helpt je om opgelucht adem te kunnen halen. 

Sharing is caring