Chocolade trifle met witte chocolademousse en kersen

Ingrediënten voor 6 personen

  • 300 gr witte chocolade 
  • 4 eiwitten 
  • 4 gelatineblaadjes 
  • 375 ml slagroom 
  • Een hele chocoladecake 
  • 2 blikje kersen  

Bereidingswijze

Als eerst begin je met het klaarmaken van de witte chocolademousse. Doe de gelatineblaadjes in koud water en laat het weken. Smelt ondertussen de witte chocolade en zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten. Knijp dan de gelatineblaadjes uit en laat het smelten in de witte chocolade en voeg ook 75 ml slagroom bij. 

Klop vervolgens de eiwitten stijf. Daarna doe je 300 ml slagroom een aparte kom. Voeg dan de chocolade toe aan de slagroom en spatel het er doorheen. Als laatste voeg je de opgeklopte eiwitten toe.  

Pak de glaasjes erbij en doe er een laagje chocoladecake in. Daar doe je een laagje chocolademousse op en als laatste wat kersen. Dit herhaal je dan nog een keer. Serveer de glaasjes bij iedereen en genieten maar.  

Sharing is caring