Voordelen van koken op je welzijn

Koken is niet voor iedereen een echte hobby, maar het heeft dus wel voordelen op je geestelijke welzijn. Hoe vervelend je koken ook vindt, dit zijn dus goede redenen om ermee te beginnen. 

Het geeft je rust 

Je hoeft het niet perse leuk te vinden, maar koken brengt je wel tot rust. Je bent tijdens het koken namelijk gefocust op het bereiden van eten en daardoor krijgt je geest rust. Koken kan je zien als een creatieve therapie voor jezelf.  

Je hersenen blijven gezond 

Je hersenen zijn vooral gebaat bij omega 3, vitamine B, zink, ijzer en magnesium. Om zeker te weten dat je hersenen hiervan genoeg krijgen is het belangrijk dat je weet wat je binnenkrijgt. Als je zelf kookt heb je de volledige controle erover.  

Het versterkt samenwerking en communicatie 

koken met je partner kan twee kanten opgaan. Je kan elkaar wel slaan of het stimuleert juist de samenwerking en communicatie. Soms vind je niet alles even lekker waardoor je een compromis moet sluiten en dat vraagt goede communicatie. Om ervoor te zorgen dat er uiteindelijk een goede maaltijd op tafel wordt gezet moet je dus goed samenwerken.  

Je creativiteit krijgt een boost 

Tijdens het koken kan je lekker creatief bezig zijn. Om echt creatief bezig te zijn kan je het kookboek aan de kant leggen en helemaal zelf iets bedenken. En voor je het weet heb je met je eigen creativiteit een heerlijk gerecht op tafel gezet en daardoor krijg je ook meer zelfvertrouwen, dus het is een win-win.  

Een goede reden om een schort aan te trekken en lekker te gaan kokkerellen.  

Sharing is caring