Tips voor volhouden van sporten

Ben je veel afgehaakt wanneer je een periode goed aan het sporten was of ben je er klaar mee met het vaak proberen om het sporten op te pakken. Hier zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om regelmatig sporten vol te houden. Lees ze hier! 

Kleine stapjes 

Het is belangrijk om niet gelijk meteen volop gaat beginnen met sporten. Om het regelmatig sporten vol te kunnen houden is het erg verstandig om te beginnen met kleine stapjes. Het wordt daarom afgeraden om te fanatiek te beginnen, want dit kan ervoor zorgen dat je het sporten na een tijdje niet meer leuk vindt en dus ook niet meer volhoudt. Als je kleine stapjes neemt kun je het rustig opbouwen en steeds wat nieuwe dingen uitproberen. Zo houd je het sporten uitdagend en houd je het makkelijker vol.  

Inplannen 

Om regelmatig sporten goed vol te houden is het handig dat je vaste dagen en uren inplant. Zorg ervoor dat je goed aanhoudt op welke dagen jij wilt sporten en probeer hier niet vanaf te wijken. Het is ook een aanrader om dan elke keer rond hetzelfde tijdstip te gaan sporten en zelf uit te zoeken op welk moment van de dag je meer motivatie hebt om te gaan sporten.  

Afwisselen 

Afwisselen tijdens het sporten is erg belangrijk, want als jij telkens hetzelfde doet tijdens het sporten kan het namelijk na een tijd gaan vervelen. En dit kunnen redenen zijn waarom je wilt stoppen met sporten, wat dus niet de bedoeling is. Ren bijvoorbeeld tijdens het hardlopen niet elke keer hetzelfde rondje of in hetzelfde gebied, wissel qua plek. Of wanneer je elke week dezelfde Fit at Home work-out doet, kiezen om een paar keer af te wisselen om bijvoorbeeld je conditie te trainen in plaats van je billen en benen.   

Doelen opstellen 

Het is een handige tip om doelen op te stellen voor jezelf. Als je namelijk een doel opstelt voor jezelf, is de kans groter dat je gemotiveerd blijft omdat je deze doelen super graag wilt behalen. Bepaal dus voor jezelf wat je graag zou willen bereiken en wanneer je deze hebt behaald kan je weer nieuwe doelen opstellen voor jezelf. Door doelen op te stellen zal je een betere focus houden en dit stimuleert het volhouden van het regelmatig sporten. 

Sharing is caring