Theesoorten en de helende werking

Dagelijks wordt er over de hele wereld veel thee gedronken. Zo kan een kopje thee ook heel goed zijn voor je gezondheid. Heb jij bijvoorbeeld last van je keel? Dan kan een kopje thee met wat honing wonderen doen. Maar welke soorten thee hebben nou welke helende werking? Wij zochten het voor je uit! 

Citroengras 

Citroengras, wat ook wel sereh genoemd wordt, is een tropisch kruid dat op het oog veel gelijkenissen heeft met de welbekende lente-ui. Als middel tegen griep en verkoudheid wordt citroengras al een hoop gebruikt in tropische landen. Het kruid is een goede bron van vitamine A en C. Citroengras wordt vaak gedronken in combinatie met sinaasappel. 

Paardenbloem 

Het drinken van een paardenbloemextract heeft een vocht afdrijvende werking. Je lichaam warmt dan op, waardoor er zweet ontstaat. De paardenbloem heeft een positief effect op je lever en je galblaas. Paardenbloemextract wordt onder andere gebruikt bij koorts, spierpijn, virale infecties en luchtwegproblemen om het tegen te gaan. Paardenbloem heeft een bittere smaak. Het wordt daarom snel gecombineerd met wat zoets.  

Salie 

De salieplant is in de alternatieve geneesleer zeer geliefd aangezien het een van de meest geneeskrachtige planten op aarde is. De saliethee heeft een hoop positieve kanten voor je gezondheid. Zo heeft het een kalmerende werking in stressvolle periodes tot het oplossen van maagdarmklachten en het tegengaan van hoest en verkoudheid.  

Steranijs  

Het prachtige sterretje groeit als een boom of struik in verschillende delen van Azië en heeft naast een schitterend uiterlijk ook nog is een gezonde werking. Steranijs wordt gebruikt op verschillende manieren. Zo wordt het veel gebruikt om griep of verkoudheid tegen te gaan. Ook heeft de steranijs een goede werking op je spijverteringsstelsel. Steranijs thee wordt gecombineerd met gember en een stokje kaneel. 

Heb jij nu zin om nieuwe theesmaken uit te proberen? Maak dan kans op een abonnement van drie maanden om thee uit te zoeken van Mevrouw Cha. Houd de social media van Fit at Home in de gaten! 

Sharing is caring