6x Manieren om je hersenen te ontspannen

Hoe lekker is het om je brein op een makkelijke manier te ontspannen? Er zijn veel diverse ontspanningsoefeningen en activiteiten die ervoor zorgen dat je brein zich kan ontspannen.  

Meditatie  

Door te mediteren geef je controle over je eigen hersenprocessen door de activiteit van met name thèta-golven te stimuleren en je parasympatische zenuwstelsel te activeren. Hierdoor kan je lekker ontspannen, waardoor je stress kunt loslaten en je hoofd leeg maakt.  

Yoga 

Door bepaalde yogahoudingen ontspant elk lichaamsdeel en zet je het sympathische zenuwstelsel in de pauzestand. Door dit ontspan je en kan je brein stressvolle ervaringen beter verwerken. Probeer bijvoorbeeld eens de yoga met Wilma lessen van Fit at Home. 

Ademhaling 

Je ademhaling is een belangrijke manier om je brein te beïnvloeden en jezelf in een lekkere ontspannen toestand te brengen. Door bijvoorbeeld je ademhaling bewust te vertragen, kun je je stressniveau al in een paar seconden naar beneden brengen.  

Even niks doen 

Niks doen is ook nuttig voor ontspannen. Het helpt je brein te laten ontspannen. Zeg bijvoorbeeld een planning af en ga lekker in bad of kijk een leuke film in bed of op de bank.  

Wandelen 

Wandelen heeft een ontspannend effect op het brein. Maar dat moet wel op de juiste manier. Dit doe je door een stevige wandeling te doen in een rustige en groene omgeving.   

Slapen 

Slapen helpt heel erg om je brein te laten ontspannen. In je diepe slaap produceren je hersenen delta-golven, die je lichaam in een heldere toestand brengt en soms herinneringen uit de vroegste jeugd naar boven brengen.   

Sharing is caring