4 gezondheidsvoordelen van kool

Het eten van kool heeft verschillende voordelen voor je gezondheid. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van kool? Wij hebben de 4 gezondheidsvoordelen op een rijtje gezet. 

Rijk aan vitamine C 

Sinaasappels zijn niet de enige manier waarop je vitamine C binnenkrijgt. Kool bevat ook veel voedingsstoffen. Kool is rijk aan antioxidanten en vitamine C. Kool levert je 70% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.  

Goede bron van vezels 

Wil je meer vezels binnenkrijgen dan is het eten van kool een goede oplossing. Het is een erg goede keus om kool te eten om daardoor vezels binnen te krijgen. Vezels zorgen er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel in evenwicht blijft, je constipatie te verlichten, je cholesterolgehalte te verlagen en je spijsvertering te verbeteren.  

Vitamine K voor je botten 

Kool helpt voor zowel de gezondheid van je botten als voor een gezonde bloedstollingsfunctie. In kool zit namelijk een belangrijke stof die daarmee helpt namelijk vitamine K.  

Goed voor je hart 

Kool is een kruisbloemige groente en het heeft voordelen op het gebied van ontstekingsremmende effecten. Dit is dus een perfecte groente als je risico loopt op hartaandoeningen. Kool heeft dus meerdere voordelen voor je gezondheid.   

Sharing is caring