3 voordelen van vegan cosmetica

Er wordt de laatste tijd veel meer gekeken naar de producten die mensen gebruiken als cosmetica. Een goede manier hiervoor is vegan cosmetica te gebruiken. Maar waar is vegan cosmetica nou zo goed voor je? En waarom zou je beter vegan cosmetica kunnen gebruiken?  

Niet getest op dieren 

In vegan cosmeticaproducten zitten geen dierlijke ingrediënten, maar wist je dat vegan cosmetica ook niet getest wordt op dieren. Er is namelijk een verschil tussen vegan, vega en dierproefvrije make-up. Want vega betekent namelijk dat het cosmeticaproduct geen ingrediënten bevat van dieren. Dierproefvrije make-up betekent dat het product niet is getest op dieren. En vegan is dus een mix van allebei; geen producten die getest zijn op dieren en geen dierlijke ingrediënten.  

Verbetering  

De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, dus dat is de verpakking ook. Meestal zijn vegan producten 9 van de 10 keer verpakt in een recyclebare verpakking. Door veganistische cosmetica te gebruiken help jij niet alleen de wereld te verbeteren, maar je voelt jezelf misschien ook een stuk beter bij het gebruiken van vegan cosmetica.  

Goed voor de huid  

Je huid raakt minder geïrriteerd van vegan cosmetica, dit komt omdat de huidproducten alleen bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Je huid raakt er dus minder of helemaal niet geïrriteerd van. De kans dat je een allergische aanval krijgt wanneer je overstapt op veganistische make-up is kleiner. Vegan cosmetica is vooral goed voor een gevoelige huid, een voorbeeld hiervan is aloë vera dit verzacht de gevoelige huid.  

Sharing is caring