8 producten met meer vitamine C dan sinaasappels

Vitamine C is erg effectief voor bijvoorbeeld je verkoudheid. Vaak zeggen mensen dat sinaasappels veel vitamine C bevatten, maar er zijn toch veel meer andere groente- en fruitsoorten die meer vitamine C bevatten. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. 

Rode pepers 

Rode pepers bevatten veel vitamine C. Ook is het zo dat het stofje wat in rode pepers zit genaamd capsalicine ervoor zorgt dat het gewrichts- en spierpijn kan verlichten. Capsalicine maakt de rode peper heet van smaak.  

Groene paprika 

Groene paprika bevat minder vitamine C dan zijn rode zusje, maar toch is het zo dat wanneer je een bakje met groene paprika eet  je 200% van je aanbevolen hoeveelheid Vitamine C binnenkrijgt. Groene paprika bevat niet alleen vitamine C, maar het is ook een geweldige bron van vezels. 

Rode paprika 

De rode paprika bevat bijna 3 keer meer vitamine C dan een sinaasappel. Rode paprika bevat ook veel vitamine A en dat heeft een positief effect op je ogen. 

Mango 

Mango bevat niet alleen veel vitamine C, maar ook vitamine A. Het is goed voor je immuunsysteem, maar ook om je ogen gezond te houden.  

Kiwi 

Eet twee kiwi’s en je hebt veel vitamine C binnengekregen! En ja je hebt het mensen vast wel eens zien doen, het eten van de schil. Dat is goed voor je, want in het pluizige vachtje zit kalium en koper.  

Spruitjes 

Je lust het of je lust het niet, maar het bevat wel veel vitamine C. Dus wil je vitamine C binnenkrijgen, maar haak je af bij de smaak dan kan je de verstopte zoetheid naar boven brengt door ze te roosteren. 

Papaja 

Het eten van een papaja kan je helpen om je sinussen te zuiveren, maar ook om je huid op te fleuren en je botten te versterken dus een hoop voordelen.  

Bloemkool 

Of je het nou eet door ze te stomen, pureren of te braden het levert je veel vitamine C op. Maar bloemkool zit bomvol met vezels en eiwitten.  

Er zijn ontzettend veel soorten fruit en groente die veel vitamine C bevatten. Wil je dus voldoende vitamine C binnenkrijgen kies dan iets uit dit rijtje.  

Sharing is caring