Tips om een zere keel te verzachten

Last van je keel hebben kan heel vervelend zijn. Veel mensen denken dat het vanzelf wel over gaat. Helaas is dit niet altijd zo en heb je wat hulpmiddeltjes nodig. Maar wat kun je dus het beste doen als je last hebt van een zere keel? Wij hebben wat tips voor jou op een rijtje gezet!

Zoutwater gorgelen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een paar keer per dag gorgelen met warm zoutwater de zwelling in je keel kan verminderen en slijm kan losmaken. Hierdoor worden irriterende stoffen of bacteriën weggespoeld. Het wordt aangeraden om een halve theelepel zout in een kopje water op te lossen. Vind je de zoute smaak niet zo lekker? Voeg er dan wat honing aan toe om het wat zoeter te maken.

Drink genoeg!

Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven wanneer je last van je keel hebt. Zo kun je je keel bedekt en warm houden. Drink lekker warme dranken, dit helpt namelijk voor je keel! Het is sowieso goed voor je om genoeg water te drinken.

Thee

Geen zin meer in water drinken? Een warme kop kruidenthee kan onmiddellijk een verlichting bieden aan een zere keel. Voeg er voor een extra boost nog een theelepel honing aan toe. Het zal helpen pijn te verminderen en de antibacteriële eigenschappen van de honing kunnen helpen om jouw keelpijn te genezen.

Hoestsiroop of zuigtabletten

Soms heb je een vervelende kras in je keel die zorgt voor een onophoudelijke hoest die gewoon niet weg gaat. Grote kans dat jij wat aanvullende remedies nodig hebt. Hier kun je een hoestsiroop of verschillende keelpastilles voor gebruiken.

Kippensoep

Een eeuwenoud huismiddeltje tegen je keel is kippensoep. Toch kan kippensoep ook een zere keel helpen verzachten. Het natrium in de bouillon heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het eten van soep heeft ook een bijkomend voordeel als je ziek bent. Eten kan namelijk pijnlijk en moeilijk zijn met een gezwollen zere keel. Zo krijg je toch voedingstoffen binnen.

Rust

Het is misschien niet de snelste oplossing, maar wat rust nemen is waarschijnlijk het beste wat je kunt doen om een infectie te bestrijden die je keelpijn in de eerste plaats veroorzaakte.

Sharing is caring