Paniek een Koortslip!

Een koorslip wordt veroorzaakt door herpesvirus. Het virus verspreidt zich via de handen, knuffelen en kussen. Je kan het virus ook krijgen door gebruik van voorwerpen van iemand met een koortslip, zoals lippenbalsem, bestek of handdoek. Maar wat zijn koortslippen precies en hoe kan je deze het best wegwerken? 

Wat is het?

Een koortslip is een infectie van de huid rond of op de lippen. Je krijgt hierbij pijnlijke of jeukende blaasjes. Ongeveer één op de drie mensen krijgt in zijn leven wel eens een koortslip en dit is erg besmettelijk. Mensen die vaker een koortslip krijgen, krijgen die meestal op de dezelfde plaats. Maar wat voel je precies bij een koortslip? Je krijgt een jeukend, tintelend, brandend of pijnlijk gevoel.  

Tips voor het snel wegwerken van een koortslip 

Hoe fijn kan het zijn om een koortslip snel en makkelijk weg te werken? Lees het hier. 

  1. Gebruik een speciale koortslip crème met aciclovir als je een koortslip voelt op komen. Zorg ervoor dat je alvast met smeren begint, wanneer je jeuk en irritatie voelt.  
  1. Verberg de roodheid met een neutraliserende groene camouflagestift en blend de randen goed uit, zodat ze uitvloeien in de huid. Hierna breng je wat foundation of concealer aan.  
  1. Stip een klein beetje primer op het koortsblaasje en om hem onzichtbaar te maken, kun je nog wat extra lippenstift gebruiken. 

Sharing is caring