Hoe kan je het beste je groente bewaren

Het is best wel lastig. Welk soort groente moet je buiten de koelkast bewaren en welke in de koelkast? Sommige groente soorten blijven namelijk langer rijp als je ze niet of misschien wel in de koelkast legt. Daarom is het handig om te weten waar welke soort groente hoort.   

Welke groente bewaar je in de koelkast? 

Bladgroenten zoals andijvie, sla, spinazie, bosui, witlof, paksoi, bleekselderij, en prei kunnen het beste in de koelkast bewaard worden. Dit geld ook voor koolsoorten zoals, broccoli, spruiten en bloemkool. Voorgesneden groenten zoals roerbakgroeten en geraspte wortel of komkommer moet altijd in de koelkast worden bewaard. De groente die je zelf hebt gesneden moet je altijd in de koelkast bewaren. Het maakt daarom niet uit om welke groente het gaat. Verschillende gesloten kolen zoals groene kool, spitskool en rode kool zijn het langst houdbaar in de koelkast van alle groenten, deze groenten kunnen ook buiten de koelkast bewaard worden. 

Welke groenten bewaar je buiten de koelkast? 

Je kunt voornamelijk vruchtgroenten buiten de koelkast bewaren. Dit zijn bijvoorbeeld; paprika’s, tomaten, aubergine, courgette, avocado en komkommers. Als je deze in de koelkast bewaart, heb je de kans dat ze sneller bederven, dit komt door de kou. In de supermarkt zijn sommige groentes als paprika en komkommer verpakt in plasticfolie. Dit is zodat je voorkomt dat de vruchtgroentes gaan uitdrogen. Daarom kan je thuis wanneer je de groentes al hebt gesneden, zelf een plastic zakje erom heen doen zodat je groente niet uitdroogt. Uien, knoflook en sjalotten kan je buiten de koelkast bewaren, want deze kan je maximaal 2 maanden bewaren.  

Sharing is caring