Dicht bij jezelf blijven tijdens je relatie

Verliefd zijn is een ontzettend fijn gevoel, maar toch gebeurt het vaak dat mensen zichzelf kwijtraken tijdens hun relatie. Maar hoe kan het dat mensen zichzelf kwijtraken en hoe voorkom je dan dat je je eigen grenzen overgaat? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Je soulmate

De symbolische fase, zo wordt de eerste fase van je relatie ook wel genoemd. Je wilt graag iedereen tevreden houden en daardoor kan je snel over je eigen grenzen gaan. In die fase wordt er vooral gekeken naar de overeenkomsten en niet naar de verschillen. Er wordt gelijk gezegd hij of zij is mijn soulmate of ik heb mijn wederhelft gevonden.

De ware ik laten zien

In je relatie wil je niets liever dan samenzijn. Dit zorgt er wel voor dat je snel de andere dingen in je leven wegschuift, je gaat namelijk volledig in je relatie op. Zelf heb je het 9 van de 10 keer niet door, maar de mensen om je heen merken het wel.

Wanneer je merkt dat je niet volledig jezelf kan laten dan is dat een probleem. Je bedriegt namelijk niet alleen de ander, maar vooral jezelf. Maar waarom doe je dat? Het kan zijn dat je voor jezelf nog niet weet wie je eigenlijk bent of je wilt niet onder ogen zien wie je daadwerkelijk bent. Maar het kan ook komen doordat je bang bent om die ander te verliezen of dat je diegene zal teleurstellen.

Vrijheid

In een goede relatie is er een balans tussen het wij-gevoel en de individualiteit. Je kan elkaar dus ook vrijlaten en ieder z’n eigen ding laten doen. Het is belangrijk in een relatie dat je allebei nog steeds je eigen ding kan blijven doen. Natuurlijk doe je ook dingen samen, maar niet alles.

In je relatie is het belangrijk dat je nog steeds aan jezelf blijft denken en jezelf niet weg cijfert. Ook is het belangrijk dat je een balans vind tussen je relatie en je vrienden en familie.

Sharing is caring