7 redenen om iedere dag goed te ontbijten

Soms kan het erg makkelijk zijn om je ontbijt in de ochtend over te slaan. Je kan het doen omdat je gewoon langer in je bed wilt blijven liggen of omdat je wilt afvallen. Maar het is ontzettend belangrijk om je dag te beginnen met een stevig ontbijt. Ben je benieuwd wat de redenen zijn om goed te ontbijten? Wij hebben het voor je uitgezocht.  

Nadat je hebt geslapen heb je 6 tot 12 uur niks meer gegeten. Het is erg belangrijk om weer aan te sterken, zodat je de hele dag door fysiek sterk genoeg bent om prestaties te leveren. 

Wanneer je niet ontbijt ben je geneigd om je lunch en diner flink uit te bereiden. Als je een hele zware lunch hebt werkt dat flink tegen je concentratie. Wanneer je een te groot diner eet kan het teveel aan calorieën zich omzetten in vetten.  

Als je 3 maaltijden op een dag eet zorgt dat voor een betere gewichtscontrole. Wanneer je de hele dag door snacks zit je eten raak je het overzicht kwijt en dat zorgt ervoor dat aan het eind van de dag een allemaal samengestelde voeding is. 

Met een goed ontbijt is de kans dat je veel zin hebt in snoepen kleiner. Je hebt namelijk geen goede bodem en dat zorgt ervoor dat je snel wat makkelijks wilt eten en dan neig je dus naar iets ongezonds.  

In je ontbijt zitten essentiële voedingsstoffen waar je niet aan kan komen bij je lunch of diner, omdat daar niet voldoende inzit. 

Als je goed ontbijt met je kinderen krijgen zij goede voedingsgewoonten. Doordat je dit doet hebben je kinderen er later alleen maar baat bij.  

De dag rustig beginnen met een goed ontbijt samen met je kinderen is niet alleen super gezellig, maar ook zorgt het ervoor dat je je werkdag begint met minder stress. 

Er zijn dus meerdere redenen waarom het goed is voor je om de dag te beginnen met een stevig ontbijt.  

Sharing is caring