Waarom trilt je ooglid soms

Opeens vanuit het niets begint je ooglid te trillen. Superirritant. Je hebt er totaal geen controle over en wilt er het liefst zo snel mogelijk vanaf komen. Meestal gaat het vrij snel weer over. Hoe ontstaat zo’n trillend ooglid eigenlijk? En nog beter: hoe kom je ervan af? 

Hoe het ontstaat het? 

De spieren in je ooglid trekken samen en ontspannen weer. Dit gaat de hele dag door zonder dat je er zelf wat van merkt. Een trillend ooglid ontstaat niet zomaar, het is dan ook belangrijk om je leven en lichaam onder de loep te nemen als je er vaak last van hebt. De oorzaken van een trillend ooglid kunnen onder andere stress zijn maar ook vermoeidheid. Te veel cafeïne kan ook de boosdoener zijn. Het is echt waar, een paar koppen extra koffie heeft ook effect op je spieren en de reactie daarvan. Een trillend ooglid is niet ernstig maar, als je er vaak last van hebt dan is het iets om in de gaten te houden. Vaak is het met een aantal minuten weer weg. Maar hoe kom je hier nou vanaf?

Slaap 

Het is irritant maar niet ernstig. Je irriteer je en gaat opzoek naar een oplossing, we snappen het helemaal. Heb je een tekort aan slaap, dan is het belangrijk om minimaal 7 uur per nacht te slapen als volwassenen.  

Cafeïne  

Cafeïne is vaak ook een boosdoener. Je merkt het vast wel als je veel koffie drinkt, je merkt een onrustig gevoel in je lichaam. De oplossing is dan eigenlijk best simpel. Probeer minder koffie te drinken, 2 tot 4 koppen koffie per dag is meer dan genoeg. Je zal merken dat je minder onrustig bent en dat je ooglid ook niet meer trilt. 

Stress 

Stress is niet goed voor je, we weten het allemaal. Een gezonde dosis spanning kan zorgen dat je erg helder bent. Heb je last van veel stress kan dat negatieve effecten hebben. Je bent onrustig en kan het overzicht niet meer bewaren. Door de lichtelijke paniek die er ontstaat verliest je lichaam soms ook de controle. Dit is waarom je ooglid gaat trillen.  

Wil je er nou vanaf komen dan is het belangrijk dat je de stresslevels laag houdt, niet te veel koffie drinkt en genoeg slaapt. Ook kan het komen omdat je er droge ogen hebt, soms kan het dan helpen om een koud doekje op de ogen te leggen. Zo krijgen ze meteen even rust. Blijf je last houden? Ga dan vooral langs de huisarts.  

Sharing is caring