Dit gebeurt er met je gezicht als je even geen make-up draagt

Het feit dat je geen make-up hoeft op te doen is toch een heerlijk gevoel. Je ben niet een halfuur kwijt in de ochtend om je make-up te doen en je hebt geen zorgen dat je make-up uitloopt. Ben je benieuwd wat er met je gezicht gebeurt als een tijdje geen make-up op doet? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.  

Je huid wordt er beter van 

Dit is toch wel de meest bekende reden. Je gezicht reageert namelijk vrij snel wanneer je even geen make-up draagt. Door al die lagen foundation en poeders krijgt je gezicht niet echt lucht. Je sluit dan namelijk je poriën en dit kan sneller zorgen voor onzuiverheden. Ook is het zo wanneer je de avond van te voren je make-up er niet goed afhaalt kan dat ook sneller zorgen voor onzuiverheden.  

Je zorgt beter voor je koud 

Wanneer je even geen make-up draagt focus je je meer op je huidje. Je doet namelijk meer de moeite om de juiste crème en serum te vinden voor je gezicht. Dit komt omdat je merkt dat je gezicht goed reageert op geen make-up wil je ook graag dat het zo blijft en daarom richt je je vaak sneller op de juiste huidverzorging. 

Het kan je onzer maken 

Je bent erg gewend aan het dragen van make-up en het zal je in het begin dan ook onzeker maken als je over straat gaat zonder make-up. Je zult je erg kaal voelen en je veel aantrekken wat mensen van je zullen denken, maar ze hebben het niet eens door.  

Je realiseert je dingen 

Het is super leuk om make-up op te doen en een beetje te oefenen met verschillende looks, maar als je een tijdje geen make-up opdoet zal je merken dat je eigenlijk niet zoveel make-up nodig hebt. Als je dan weer begint met het dragen van make-up zal je merken dat je sneller genoegen neemt met alleen een beetje mascara.  

Het zorgt voor minder stress 

Je kent het moment vast wel. In de ochtend heb je stress omdat je je make-up nog moet doen terwijl je niet veel tijd meer overhebt. Ook zal je een aantal keer per dag jezelf checken in de spiegel of je make-up nog wel goed zit en niet te missen de fietstocht.  

Aan het dragen van geen make-up zitten ontzettend veel voordelen waar je alleen maar baat bij zal hebben.  

Sharing is caring