Wat zeggen de meest voorkomende dromen

Je wordt wakker en je herinnert je ineens de droom van afgelopen nacht. Soms is het een droom waarvan je denkt waarom heb ik dat in hemelsnaam gedroomd en dat je oprecht geen idee hebt wat ze betekenen. Maar wat betekent jouw droom precies? Wij hebben het voor je uitgezocht.  

Je vliegt 

Je hebt vast eens de wens gehad als kind dat je kan vliegen. Wanneer je droomt over dat je vliegt kan dat verschillende dingen betekenen. Je kan ernaar verlangen om voor altijd kind te zijn, vrij zij en blij zijn. Nu kan zo’n droom ook bevrijding betekenen. Dat kan gaan over de eisen die je voor jezelf stelt of dat je jezelf overschat.  

Vreemdgaan 

Als je droomt over seks hebben met iemand anders dan je partner kan dat betekenen dat je stiekem een verlangen hebt naar een ander of dat je onvrede hebt over je partner. Seksuele dromen zijn een manier om je alter ego het stukje dat je niet weet van jezelf te leren ontdekken en kennen. 

Je valt 

Als je droomt dat je valt doordat je aan het klimmen bent of door een vliegtuig kan het symbolisch staan voor het feit dat je teveel van jezelf hebt gevraagd. Toch kan zo’n droom ook een waarschuwing zijn voor je toekomst, en nee het is niet iets ergs. Het gaat over je ambities, je capaciteiten, maar ook wie je echt bent.  

Ook kan je dromen over het feit dat je bang bent om te vallen. Als je daarover droomt kan dat betekenen dat je een angst hebt om los te laten in je echte leven.  

Achtervolgen 

Hetgeen waar jij door wordt achtervolgd staat voor iets waar je zonder dat je het weet bang voor bent. Als het een man is kan dat betekenen dat je bang bent voor seks. Stel het is een dier kan het betekenen dat er een emotie is die je verdrongen hebt, het kan iets zijn vanuit je verleden.  

Is het iemand die gezag heeft over jouw dan heb je een sterk geweten. Ook kan het betekenen dat er iets is wat je graag wilt hebben, maar niet mag hebben. Het kan ook nog gezien worden als een bedreiging.  

Je verliest je tanden 

Dit kan een symbool zijn voor de angst om oud te worden of dat je op seksueel gebied niet aantrekkelijk genoeg bent. Toch kan het ook betekenen dat je verlangt naar het moment toen je een zorgeloos kind was. Je wilt dan liever niet de realiteit van die dan onder ogen komen. Maar het symboliseert ook voor een nieuwe fase in je leven. 

Pagina-einde 

Je bent naakt 

Dit staat voor dat je graag weer kind wilt zijn, maar ook vrijheid. Het kan ook een teken zijn om jezelf bloot te geven en jawel letterlijk en figuurlijk. Ken je geen schaamte en zit je juist lekker in je vel dan kan deze droom betekenen dat je behoefte hebt aan seks of openstaat voor een relatie.  

Sharing is caring