Taco’s met een twist

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 12 tacoschelpen 
  • 12 mini tortilla’s 
  • 400 gr gehakt 
  • 250 gr bonenmix 
  • 100 gr mais 
  • 1 rode ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 avocado 
  • Beetje sla 
  • 2 tomaten 
  • Beetje limoensap 
  • 125 ml zure room 
  • Zakje tacokruiden  
  • Geraspte kaas 

Bereidingswijze: 

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe wat olie in de pan en wanneer de olie warm is doe je daar de ui bij. Dit laat je fruiten en vervolgens doe je knoflook erbij. Voeg het gehakt toe en bereid de tacoschelpen voor zoals staat aangeschreven op de verpakking.  

Als het gehakt gaar is doe je de kruiden eroverheen samen met de bonenmix en mais. Zorg er wel voor dat de bonenmix en mais goed zijn uitgelekt. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes en voeg iets meer dan de helft toe aan de pan.  

Pak de avocado erbij en maak daar guacamole van. Dit doe je door de avocado te prakken en er wat limoensap erdoor te doen. voor de extra toevoeging kan je er nog wat ui en tomaatjes doorheen doen.  

Pak er een tacoschelp bij en doe daar de mini tortilla om. Doe er wat van het gehaktmengsel, sla, guacamole, zure room en geraspte kaas op. Dit doe je met alle taco’s. Als je alles gevuld hebt kan je lekker eten. Eetsmakelijk! 

Sharing is caring