6 eiwitrijke snacks voor onderweg

Het gevoel dat je een hele dag onderweg bent, maar niet echt de tijd om rustig te zitten en te eten. Daarom hebben wij voor jou speciaal 6 eiwitrijke snacks die je mee kan nemen als je een drukke dag hebt.  

Gekookt ei 

Vroeger werden eieren gezien als een voedingsmiddel vanwege hun hoge cholesterolgehalte. Tegenwoordig worden ze vooral gezien als een vullend ontbijt of een goed tussendoortje. Wel moet het dan met mate worden gegeten.  

Cheesestrings 

Je kent ze misschien wel van vroeger, die cheesestrings die vroeger helemaal het ding waren. Deze cheesestrings zijn ontzettend gemakkelijk om mee te nemen in je tas, ze zijn namelijk per stuk verpakt.  

Edamame  

Als je van sushi houd ken je deze boontjes vast wel. Deze sojabonen zijn een combinatie van eiwitten, maar ook vezels. Heb je zin in een knapperige trek? Dan zijn de sojabonen een perfecte oplossing.  

Geroosterde kikkererwten 

Een portie geroosterde kikkererwten kan je LDL-cholesterolgehalte verlagen. Je kan ze heel makkelijk maken door de kikkererwten te laten uitlekken, in een kom te doen, olijfolie en kruiden eroverheen en te bakken voor 45 minuten in de oven. 

Volkoren eiwitrepen 

Ze zijn lekker, vullend en makkelijk voor onderweg. In sommige repen zitten ontzettend veel suikers, dus als je het nog wel een beetje gezond wilt houden kan je van te voren even kijken op de verpakking.  

Bakje Griekse yoghurt 

Deze tip heb je vast wel eens voorbij zien komen namelijk het eten van Griekse kwark. Griekse kwark bevat meer eiwitten en ook de helft minder aan suiker dan de normale yoghurt.  

Er zijn veel dingen die je kan eten voor onderweg die eiwitten bevatten. Zulke snacks zijn makkelijk mee te nemen, vullen en zijn gezond. 

Sharing is caring