Last van een dipje? Tijd voor seks!

Heb je ineens slechte nachten en heb je veel stress, er is hier een reden voor. Het kan namelijk het gevolg zijn van lang geen seks hebben gehad. Ben je benieuwd waar je nog meer aan kan merken dat het weer eens tijd is voor seks? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.  

Je hebt geen hart-boost  

Tijdens seks krijgen je hart en vaten een hormonale en fysieke boost. Dit is super gezonds voor je. Als je voor een langere tijd geen seks hebt gehad, loop je deze geweldige boost mis. Om toch die boost te krijgen kan je gaan sporten, maar dat is natuurlijk wel minder leuk. 

Je hebt last van verkoudheid 

Seks heeft natuurlijk meerdere voordelen, maar een voordeel is dat je immuunsysteem wordt versterkt. Als je regelmatig seks hebt krijg je namelijk meer antilichamen die ziektes afweren. Dus ben je verkouden? Dan weet je wat je kan doen.  

Gestrest 

Heb je last van veel seks, dan is er iets dat je helpt tegen stress namelijk stress. Seks verlaagt je stressgehalte. Het fijne is dat seks gaat om genieten en je dus niet hoeft te denken aan deadlines.  

Slechte nachten 

Seks heeft ook invloed op je nachtrust. Er is een bepaald hormoon dat wordt aangemaakt tijdens de seks. Dit hormoon heet melatonine en die zorgt dus voor een betere en diepe slaap.  

Sharing is caring