10x de leukste kerstfilms

Kruip op de bank met een lekkere snack en een drankje. Langzaamaan naderen we de gezellige decembermaand. We hebben een selectie van de leukste kerstfilms gemaakt, speciaal voor jou.  

1000 Miles from Christmas 

Genre: komedie  

Een echte kerstvertelling. Deze Spaanstalige comedy neemt je mee in het verhaal van een man in de 30. Hij verzet zich tegen de kerstsfeer, maar leert om zich mee te laten voeren.  

Single All the Way  

Genre: feel good, komedie 

Om deze film lach je gegarandeerd. Peter is deze kerst weer single. Uit wanhoop en om zo het oordeel van zijn familie te vermijden vraagt Peter zijn beste vriend om zijn nep-vriendje te zijn. Maar wanneer de moeder van Peter hem op een blind-date zet, loopt het plan toch anders dan gedacht. 

The Polar Express  

Genre: familiefilm, animatie  

Deze kerstklassieker moet iedereen een keer gezien hebben. Terwijl een jongen op kerstavond in slaap probeert te vallen hoort hij een trein. Nieuwsgierig en met een beetje spanning stapt hij naar buiten. Voor hem in een besneeuwt landschap staat een immense trein. De vriendelijke conducteur met een snor stapt uit en vraagt hem mee te gaan. Samen met de andere kinderen beleeft hij een onvergetelijk avontuur.  

The Knight before Christmas 

Genre: romantiek, komedie 

Een 14-eeuwse ridder Sir Cole komt door middeleeuwse magie in het hedendaagse Ohio terecht. Hier ontmoet hij Brooke, zij maakt hem wegwijs in de moderne wereld. Brooke geloofd allang niet meer in de liefde, maar met de magie van kerst en de sterke band tussen de twee begint er toch wat op te bloeien.  

A Boy Called Christmas  

Genre: familiefilm, avontuur  

Deze langverwachte film met Michiel Huisman werd in 2019 al aangekondigd. Een gewone jongen met de naam Nikolas gaat op een avontuur in het hoge en koude noorden. Samen met zijn trouwe huisdierenmuis en rendier Blitzen gaat hij op pad. Zijn doel is om zijn vader te vinden, hij is opzoek naar het magische dorp van de elven, Elfhelm.  

Office Christmas Party 

Genre: komedie  

De CEO, ook de zus van Clay, dreigt de afdeling van haar feestende broer te sluiten. Clay werkt in een slecht lopend filiaal van het familiebedrijf. Maar uiteraard heeft hij een plan. Samen met zijn technische directeur roepen ze hun collega’s bij elkaar. Ze organiseren een groots kerstfeest in een poging een potentiele klant te trekken. Dit allemaal moet leiden tot een verkoop zodat hun banen behouden kunnen worden. Maar als snel loopt het feest uit de hand.  

Home Alone 

Genre: komedie, avontuur 

Deze bekende film(reeks) kan uiteraard niet ontbreken. De 8-jarige Kevin blijft per ongeluk alleen thuis met kerst. Met alle gevolgen van dien. Hij zal namelijk zelf twee niet al te slimme inbrekers buiten de deur moeten houden.  

The Princess Switch 3 – Netflix original 

Genre: romantiek  

Na het succes van de eerste twee films volgt deze kerst een derde deel. Maar ze slaan een andere weg in. De eerste twee films zijn namelijk gericht op het liefdesleven van de verschillende karakters. In de derde film gaat de drie hoofdrolspeelsters, allemaal gespeeld door Vanessa Hudgens, opzoek naar een gestolen voorwerp. 

The Grinch  

Genre: familiefilm, komedie, fantasy 

De Wie’s houden zielsveel van Kerstmis en zijn erg bang voor de groene en gemene Grinch. Het meisje Cindy Lou raakt gefascineerd door de Grinch en gaat op onderzoek uit waarbij het haar duidelijk wordt dat hij helemaal zo gemeen niet is. 

Love Actually 

Genre: romantiek, komedie, drama 

Deze romantisch komedie speelt zich af in Londen, in de hectische periode vlak voor kerst. In de film worden acht koppels gevolgd. We zien hoe ze omgaan met hun liefdesleven. Zo wordt de nieuwe premier verliefd op het meisje wat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon verliefd is op een klasgenote. Liefde kan lastig zijn, maar liefde is overal.  

Sharing is caring