Tips om je nagellak sneller te laten drogen

Je wilt weer is een mooi kleurtje op je nagels doen, maar hebt hier geen geduld voor. Het wachten tot je nagels helemaal gedroogd zijn duurt veel te lang. Blazen op je nagels wanneer je ze gelakt hebt, heeft maar weinig zin. Wij hebben daarom wat tips voor jou op een rijtje gezet! 

Koud water 

Doe wat koud water over je nagels. De kou laat de lak namelijk sneller uitharden. Een simpele en snelle manier om je nagels sneller te laten drogen. Let er wel even op dat je een niet te harde straal gebruikt want dan komen er vormen in je nagellak of je haalt het ervan af. Doop je nagels dus even in een kopje met koud water.  

Sneldrogende topcoat 

Een topcoat is echt iets wat je moet hebben als je wilt dat je nagellak voor een langere tijd blijft zitten. Wist je al dat er ook sneldrogende topcoats bestaan? Hup, snel naar de drogist bij jou in de buurt en doe een laagje over jouw nagellak heen. Als je de topcoat op je nagels hebt aangebracht, moet je een minuutje wachten en dan is die droog! 

Föhn 

Maak gebruik van de koude luchtstand van je föhn. Zo is de koude luchtstand op je föhn niet alleen handig om je haarschubben mee af te sluiten zodat je haar langer in model blijft zitten. Met deze functie kun je ook prima je nagels droog blazen.  

Gebruik bakspray of haarspray 

Als je bakspray op je nagels doet, kan je nagellak een stuk sneller drogen. Klinkt alleen wel heel gek. Toch werkt het! Let er wel even op dat je alleen bakspray gebruikt die is gemaakt op basis van natuurlijke oliën. Wat ook helpt is het gebruiken van haarspray. Spuit niet te veel, want dan gaan je vingers plakken.  

Sharing is caring