5x de beste meditatie apps

Veel mensen mediteren elke dag en het aantal mensen dat begint met mediteren groeit nog steeds. Merk je dat je mediteren lastig vindt? Probeer dan eens een van deze apps uit. Gelukkig zijn er genoeg meditatie apps om jou te begeleiden. 

Insight timer 

Deze app bevat mega veel verschillende meditaties. Het beste is misschien wel dat ze door veel verschillende stemmen zijn ingesproken. Zo vind je de beste match voor jou. Alle meditaties zijn gratis te beluisteren in verschillende talen. De zoekfunctie in de app maakt het extra gebruiksvriendelijk. Heb je moeite met het mediteren? Deze appt helpt je. Bij elke oefening verdien je punten! 

Headspace 

Headspace is simpel vormgegeven en werkt handig. Voor je van start gaat vul een aantal korte vragen in, je krijgt ook meteen een dagelijkse herinnering. Je kan verschillende thema’s selecteren en krijgt meteen een persoonlijk plan! De meditaties zijn in het Engels ingesproken. Je kan zelf de duur en de stem per meditatie instellen.  

Calm 

Bij deze app draait het allemaal om het doel wat je met mediteren wilt bereiken. Wil je stress verminderen, beter slapen of meer over dankbaarheid leren, bij de app Calm kan het allemaal. De app bevat honderden meditaties. Je kunt luisteren naar verhalen bij het in slaap vallen, ook hebben ze elke maand een nieuwe masterclass die door verschillende mindfulness experts gegeven worden. Ook leuk is dat ze meditatieseries hebben met een bepaald thema, bijvoorbeeld 7 dagen focus. 

Breathing app 

Ontwikkeld door Eddie Stern en Deepak Chopra: The Breathing app. Door middel van simpele keuzes in het menu bepaal je zelf de lengte van je ‘practice’, en jouw voorkeur voor de ademhalingsratio: het aantal secondes dat je in- en uitademt. De app biedt daarnaast muziek van Moby, die speciaal geproduceerd is vanuit het ‘brainwave entertainment’ principe, waardoor je hersengolven synchroniseren met de frequenties van de ritmische tonen. 

Mocht jij een Fit at Home abonnement hebben dan kan je ook kiezen voor Meditatie & Fit. Er zijn 6 verschillende (audio) sessie waarin je opzoek gaat naar je innerlijke rust door te mediteren. Want naast inspanning is ontspanning net zo belangrijk! Regelmatig mediteren helpt tegen stress, zorgt voor meer slaap en meer focus. Een bewust moment voor jezelf en de juiste balans tussen lichaam en geest! 

Sharing is caring