Het gebruik van een jade roller

Een jade roller! Misschien heb je het zelf wel of heb je het wel eens op het internet of in de winkel voorbij zien komen. Maar wat is dit precies en hoe gebruik je producten precies? Lees het hier! 

Wat is een jade roller en waarvoor wordt het gebruikt?

Je gezichtsspieren komen weinig aan ontspanning toe, dit komt omdat je gezichtsspieren elke dag wel veel aan het werk worden gezet. De jade roller of te wel een gezichtsmassageroller, is een beautyproduct en het is een soort van kleine massageroller voor je gezicht, gemaakt van jade steen. De keuze voor deze steen is omdat in het oude China de mens geloofde dat de steen negatieve energie kon afnemen. Maar waar is het goed voor? Het zorgt voor een mooie, stralende en rimpelloze huid. Bij het gebruiken van de jade roller stimuleert het de bloedcirculatie in je gezicht, waardoor de afvalstoffen veel gemakkelijker worden afgevoerd. Hierdoor is het herstellen van je huid een groot effect en zorgt het voor vermindering van je wallen. Daarnaast vermindert een jade roller wallen, huidirritaties en roodheid. Een ander beautyproduct dat hierop lijkt is een Gua Sha, dit is ook gemaakt van een jade steen, maar is geen roller en heeft hetzelfde effect 

Hoe gebruik je een jade roller 

  1. Zorg dat je je gezicht en de jade roller schoon maakt, zodat er geen bacteriën op zitten. Deze kunnen namelijk irritaties op je huid of verstopte poriën veroorzaken.  De jade roller kan je het beste schoonmaken met een reinigingsdoekje en je gezicht met een make-upremover of micellair water.  
  1. Breng een olie, crème of serum aan op je gezicht. Je kan hiervoor kiezen voor een product dat bij jouw huid past en met een lekkere geur.  
  1. Hoe je de jade roller het beste kunt gebruiken verschilt heel erg per plek. Het is belangrijk om te weten dat je altijd van binnen naar buiten rolt. Hierdoor leid je de afvalstoffen in de juiste richting naar buiten.  

Per plek gebruiken 

  • Ogen en wenkbrauwen  

Rol de jade roller onder je ogen van binnen naar buiten, richting je slaap.  

  • Wangen  

Zet de jade roller op je neus en rol over je jukbeenderen en wangen richting je oor en doe dit bij beide wangen.  

  • Kaak  

Begin op het midden van je kin en rol de jade riller over je kaak richting je oor en doe dit aan beide kanten.  

  • Lippen  

Plaats de jade roller in het midden van je lippen en rol naar buiten richting je oor en doe dit aan beide kanten.  

  • Hals  

Plaats de jade roller onder je kin en rol naar beneden over je hals richting je sleutelbeen. 

Sharing is caring