De slappe lach

Het moment dat je moet lachen en ook gewoon niet meer kan stoppen. Dit soort momenten hebben wij allemaal wel eens gehad. Alleen hoe kan het nou dat je niet kan stoppen met lachen tijdens de slappe lach? Wij hebben het voor jou uitgezocht.  

Hoe krijg je de slappe lach? 

Tijdens het lachen maakt je lichaam een stofje aan dat endorfine heet. Dit stofje wordt ook wel het gelukstofje genoemd. Dit stofje geeft je namelijk het gevoel van blijheid. Wanneer je de slappe lach hebt heeft je brein geen controle meer over wat je lichaam doet. Dat komt omdat tijdens de slappe lach je brein minder signalen stuurt naar je spieren. Je kan dus niet zomaar stoppen met lachen.  

Tranen van het lachen 

Je hebt het wel vaker gehoord dat lachen gezond is. Soms moet je zo hard lachen dat je er gewoon tranen van in je ogen krijgt en dat is dus ontzettend goed. Die tranen zorgen er namelijk voor dat je ogen even gespoeld worden en daardoor krijgen je bloedvaten en hart een boost.  

Zo kom je van de slappe lach af 

  • Laat het er allemaal echt even uit 
  • Zorg ervoor dat je geen contact maakt met diegene waar je slappe lach meehebt 
  • Probeer even goede afleiding te zoeken 
  • Als het echt niet lukt om te stoppen met lachen kan je het best even de ruimte verlaten 

Dingen die de slappe lach met je doen 

Als je een niet al te beste slaper bent moet je vaker voor het slapen de slappe lach krijgen, want de slappe lach zorgt ervoor dat je lekkerder zult slapen. Ook wordt je pijngrens hoger en je stemming krijgt een opkikker. 

De slappe lach is goed voor je longen. Je lacht je longen namelijk helemaal leeg. Dit zorgt er dus voor dat je je longinhoud helemaal schoonmaakt. 

Het is een verbintenis met je vriend of vriendin. Want eerlijk is eerlijk lol op die manier is onbetaalbaar. 

Gemiddeld lachen we 6 minuten op een dag. Het is misschien niet heel veel, maar die tijd dat je lacht mag je het er ook wel uitlaten. Het zorgt tenslotte voor een goed humeur.  

Sharing is caring